Biyografi

Burçin Terzioğlu

Burcin-Terzioglu-15

Burçin Terzioğlu

Doğum tarihi: 9 Mart 1980
Doğum yeri: İstanbul/Türkiye
Boyu: 1,60
Eşi: Murat Yıldırım (evlilik tarihi: 2008–2014)
Mesleği: Oyuncu
Ailesi: Yılmaz Terzioğlu, Makbule Terzioğlu
Aktif yılları: 1985’den beri
Sosyal Medyada

instagram facebook twitter
Başlıklar

Hakkında

9 Mart 1980 doğumlu, Türk sinema ve dizi oyuncusu.Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde (MSM) Aktör Stüdyo – Özel Sahne Diksiyon eğitimi almıştır. Henüz 5 yaşındayken sinema dünyasına ilk adımını Patron Duymasın ve Çıplak Vatandaş filmleriyle atmıştır. 1997 yılında Ali Güvenin aynı adlı albümünde yer alan “Yolcu” şarkısının klibinde oynamıştır.

Kadın İsterse dizisinde “Demet” rolüyle parladı. Fırtına dizisinde “Zeynep” karakteriyle ilk başrolünü oynadı. 20 Haziran 2008’de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı  Murat Yıldırım ile evlendi. 30 Haziran 2014’te ise boşandılar. Ezel’de Azad Karaeski karakterini canlandırdı. Merhamet dizisinde “Deniz” karakterini canlandırdı. Çekimleri Kıbrıs’ta tamamlanan Halam Geldi filminde oynadı. 2015’ten Beri Poyraz Karayel dizisinde başrol oynamakta. Ayrıca Poyraz Karayel dizisinde tanıştığı, İlker Kaleli ile aşk yaşamaktadır.

Filmografisi

  • Poyraz Karayel (2015) – Ayşegül (Devam Ediyor)
  • Halam Geldi (film) (3 Ocak 2014 ) Benek (Anne)
  • Merhamet (dizi) (2013), Deniz
  • Ezel (2010-2011), Azad Karaeski – Kırgız
  • Ey Aşk Nerdesin? (2009), Zeliş (Zeliha Yılmaz)
  • Çemberin Dışında (2007), Laçin
  • Fırtına (2006), Zeynep Dalcı
  • Kadın İsterse (2004-2006), Demet
  • Aliye (2004), Ümit
  • Melekler Adası (2004), Ceren
  • Taştan Kalp (2003), Özlem
  • Kınalı Kar (2002), Pınar
  • Üzgünüm Leyla (2002)
  • Güz Gülleri (2001)
  • Yılan Hikâyesi (Bölüm Oyuncusu) (1999)
  • Sırılsıklam (1998), Feride
  • Çiçek Taksi (1995), Sinem
  • Mahallenin Muhtarları (1992), Simge
  • Menekşe Koyu (1991)
  • Fazilet (1989)
  • Yeniden Doğmak (1987)
  • Perihan Abla (1986-1988)
  • Hasretinle Yaşanmıyor (1986)
  • Çıplak Vatandaş (1985)
  • Patron Duymasın (1985)

Videoları

 

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  300: Bir İmparatorluğun Yükselişi Filmi

 

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

1 Yorum Var Sende Yorum Yap

1 Yorum

  1. Magazine

    Magazine

    14 Ekim 2016 tarihinde 23:31

    Burçin Terzioğlu’nun biyografisinde düzenlemeler yapılmıştır.

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı