Biyografi

Fergie

Fergie-instagram-photos-9

Fergie

Tam adı: Stacy Ann Ferguson
Doğum tarihi: 27 Mart 1975
Doğum yeri: Hacienda Heights, Kaliforniya/ABD
Boyu: 1,63
Evlilikleri: Josh Duhamel (2009’da evlendi)
Mesleği: Şarkıcı ve Söz yazarı
Tarzı: Pop, R&B, hip hop
Bulunduğu Gruplar: The Black Eyed Peas (şu tarihten beri: 2003), Wild Orchid (1991 – 2001)
Aktif yılları: 1984’den beri
IMDb sayfası: Fergie IMDb
Resmi web sitesi: fergie.com
Sosyal Medyada

instagram facebook twitter youtube

Başlıklar

Hakkında

Tam adı,Stacy Ann Ferguson olan Fergie, 27 Mart 1975 de Los Angeles’in Whittier ‘da doğmuştur. Fergie anne ve babasının Katolik olması sebebiyle sıkı Katolik kuralları ile yetiştirilmiştir. “Black Eyed Peas” müzik grubu ile yıldızı parlayan ve Türkiye’deki çoğu insanın tanıdığı bir şarkıcıdır.

Fergie, sanat hayatına daha küçük yaştayken televizyon ekranlarında yayınlanan “Kids Incorporated” adlı programdaki akıllarda kalan “Ghetto-Funk” tiplemesiyle başladı. 1985 senesinde “The Charlie Brown And The Snoopy Show” adlı animasyon filminde ‘Sally Brown’ karakterine ses verdi.“Kids Incorporated” dizisinden rol arkadaşları Renee Ilene Sandstrom, Stefanie Ridel,ve Sude Vural ile beraber “Wild Orchid” grubunu oluşturan sanatçı, bu grupla 1997 senesinde “Wild Orchid” ve 1998 senesinde “Oxygen” adlı iki albüme imza attı. Ardından Nickelodeon kanalı için bir çok filmde seslendirme yapmıştır. 3. albüm “Fire”ın kayıtları sonrası grubun şirketi RCA, grupla olan anlaşmasını bitirirken, Stacy Ferguson’da gruptan ayrılma kararı aldı.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Madımak Katliamı-Sivas Katliamı

Wild Orchid sonrası uyuşturucu problemleri yaşayan Stacy Ferguson, 2003 senesinde Nickelodeon kanalında yayınlanan “Rocket Power” dizisinde ‘Shaffika’ adlı bir pop müzik yıldızının sesine hayat verdi.

Fergie 2003 senesinde “Black Eyed Peas” grubundan ayrılan Kim Hill’in yerini alarak grubun yeni solisti olur, grubun 2003 senesindeki başarılı albümü “Elephunk”da bulunarak ismini müzik dünyasında daha çok duyurabilme şansı yakaladı. 2005 senesinde Black Eyed Peas albümü “Monkey Business”in ardından 2006 senesinde “Poseidon” filminde tekrar şarkıcı olarak sinema perdelerinde gözüken Fergie, aynı sene ilk solo albümü üzerinde çalışmaya başladı.

2006 Eylül ayında “The Dutchess” adlı solo albümünü yayınlayan Fergie, bu albümde prodüktör olarak Black Eyed Peas grubundan ‘will.i.am’ ile birlikte çalıştı. Albüm sound olarak Black Eyed Peas albümlerini hatırlatırken, sanatçı bu albümle Amerika listelerinde 3 numara oldu. Albümde Ludacris, Cypress Hill’den B-Real ve Bob Marley’nin dul eşi Rita Marley ile ortak parçalara imza atan Fergie, albümden çıkarttığı ilk single “London Bridge” ile Amerika listelerinde 1 numara olmayı başardı. Albümün ikici single’ı Fergalicious Billboard Hot 100’de 2, Pop100 ‘de ise 1 numara oldu. Albümün üçüncü single’ı olan Glamorous’da Ludacris ile düet yapan Fergie, yine US Billboard’da 1 numara oldu. Albümün 4. single’ı Big Girls Don’t Cry ile Amerikan listelerinde 3 numaraya kadar yükseldi.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Elisha Cuthbert

Stacy Ann Ferguson, tv ve sinema oyuncusu Josh Duhamel ile evlidir.2008 yılında Fergie Michael Jackson’ın Thriller 25 albümü için “Beat It” şarkısını yorumlamıştır.en son olarak 2010 yılında Avon markası altında Outspoken by Fergie isimli bir parfüme isim vermiştir.Ve bu parfümün tanıtımını yapmak için saçını ilk kez siyaha boyadı.

Fergie, Nisan 2007’de verdiği röportajında geçmişte kötü lezbiyen ilişki deneyimleri olduğunu ve ayrıca kaç erkekle birlikte olduğunu bilmediğini açıklamıştır.

2005 yılında San Diego Sokak Festivali’nde sahne performansı sırasında altına kaçırması ve ıslak pantolununu da kameraların çekmesi skandalını, sonraları yaptığı açıklamada konserden önce çok içip tuvalete gitmemesine bağlar.

Fergie, 2006 Maxim dergisi En Seksi 100 listesinde 36 numarada 2007 yılında da aynı listede 10 numarada yer alır.

Fergie Let’s Get It Started (2005) , Don’t Phunk with My Heart” (2006) adlı şarkılarıyla En İyi Rap Düet Performansı dallarında “My Humps” 2007’de de En İyi Pop Düet Performansı dalında Grammy Ödülleri kazanır.

Albümleri

  • 2006 – The Dutchess (A&M Records)
  • 2008 – The Dutchess: Deluxe

Filmografisi

  • 1984- “Its Flashbeagle, Charlie Brown”
  • 1985- “Snoopys Getting Married, Charlie Brown”
  • 1987- “Monster in the Closet”
  • 1997-“An American Vampire Story”
  • 1998- “Outside Ozona”
  • 2000- The Gentleman Bandit
  • 2005-“Be Cool”
  • 2006-“Poseidondan Kaçış”
  • 2007-“Planet Terror”
  • 2008- Madagascar: Escape 2 Africa
  • 2009- Arthur and the Revenge of Maltazard
  • 2009- Nine
  • 2010- Marmaduke
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Apple WWDC 14 Etkinliği

 

Videoları

Fergie – M.I.L.F. $

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı