Biyografi

Kadir Savun

Kadir-Savun-Yesilcam-7

Kadir Savun

Doğum tarihi: 15 Ağustos 1926
Doğum yeri: Erzincan,Türkiye
Ölüm tarihi: 10 Ekim 1995 (69. Yaşında)
Ölüm yeri: İstanbul,Türkiye
Mesleği: Oyuncu
IMDb Sayfası: Kadir Savun IMDb
Etkin yılları: 1949-1995

Hakkında

Hani yeşilçam filmlerinde,bir balıkçıyı,aile babasını,dert ortağı,fakirhanesinde misafirini en iyi şekilde ağırlayan bir abimiz vardı. İşte o karakterlere hayat veren ve Yeşilçam’da 300’ü  aşkın filmde rol alan usta oyuncumuz, Kadir Savun’un biyografi sayfasıyla karşınızdayız.

Kadir Savun 15 Ağustos 1926’da Erzincan’da,Erzincan’ın İliç ilçesi Doruksaray köyünde dünyaya gelmiştir.Yeşilçam filmlerinde yüzünü mutlak gördüğümüz büyük ustalardan biridir.Kadir Savun, 1940’lı yıllarda beyaz perdeye, aslında siyah beyaz perdeye desek yeridir.Çünkü o zamanlar siyah beyaz filmler çekiliyor ve Kadir Savun bi güzel birçoğunda oynuyan bir oyuncu haline gelmişti.

Hani şöyle bir önemli yapımlarından özet yapmak istedim.Bir kaç önemli filmini yazayım dedim de olmadı.Çünkü Yeşilçam’ın önemli filmlerin hemen hemen hepsinde rol almış neredeyse…

Kadir Savun Maalesef 10 Ekim 1995’te hayata gözlerini yumdu.Mezarı Feriköy Mezarlığındadır.

Filmografisi

  1. 1995 – Yahya Kaptan
  2. 1995 -Deniz Kızı
  3. 1994 – İnsanlar Yaşadıkça
  4. 1994 -Ölüm Peşimizde
  5. 1994- Sevmek Seninle Güzel
  6. 1994- Sensiz Olmaz
  7. 1994 -Haram Geceler
  8. 1994- Hangimiz Eşek
  9. 1994- Büyük Bedel
  10. 1994 -Ateş Sönüyor
  11. 1994- Adı Osman
  12. 1993 -Şoför
  13. 1993- İskilipli Atıf Hoca – Kelebekler Sonsuza Uçar
  14. 1993- Tetikçi Kemal
  15. 1993- Oğlum ve Ben
  16. 1993- Kederli Yıllar
  17. 1993- Hayat Çemberi
  18. 1993- Güneşi Uyandırmadan
  19. 1993- Göç
  20. 1992- Gündüzün Karanlığı
  21. 1992- Bişr-i Hafi -Bir Zamanlar Sarhoştu
  22. 1992 -Bizim Eller
  23. 1992 -Affet Allahım
  24. 1991 -Varyemez
  25. 1991 -Tanrı Şahidimdir
  26. 1991 -Menekşe Koyu
  27. 1991 -Krallığın Bedeli
  28. 1991 -Ecelin Gölgesinde
  29. 1991 -Can mı Dayanır
  30. 1990 -Vurguna İnmek
  31. 1990- Herşeyi Bitirdik
  32. 1990 -Bir Başka Yerde Bir Başka Hayat
  33. 1990- Bir Avuç Sevgi
  34. 1990- Beni mi Buldun
  35. 1990 -Yuva
  36. 1989 -İnsanlar Yaşadıkça
  37. 1989 -Çingene
  38. 1989 -Takip
  39. 1989- Namusun Bedeli
  40. 1989 -Minyeli Abdullah
  41. 1989 -Kan Çiçeği
  42. 1989- Güneşin Solduğu Gün
  43. 1988 -Ölümünün 400. Yılında Mimar Sinan
  44. 1988 -Tanrı Seni Korusun
  45. 1988 -Talihsiz Yavrum
  46. 1988 -Kırmızı Fistan Mor Kadife
  47. 1988- Izdırap Çocukları
  48. 1988- Emanet
  49. 1988- Bir Kadın Yüzünden
  50. 1988- Arabesk
  51. 1987 -Şanssızım
  52. 1987-Mesela Muzaffer
  53. 1987- Mayın
  54. 1987 -Kuruluş – Osmancık
  55. 1987 -Hacer Ana ve Oğulları
  56. 1987- Azap
  57. 1986- Çıkmaz Sokak
  58. 1986 -Hasretim
  59. 1986- Güvercinim
  60. 1986 -Duvardaki Kan
  61. 1986 -Ayşe ile Ali
  62. 1986 -Alın Yazım
  63. 1986 -39. Basamak
  64. 1985- Yeter Be
  65. 1985 -Sevmek
  66. 1985 -Sarı Öküz Parası
  67. 1985- Parmak Damgası
  68. 1985- Paranın Esiri
  69. 1985- Mahkum
  70. 1985 -Katiller de Ağla
  71. 1985 -Karanlığa Doğru
  72. 1985 -Kanun Adamı
  73. 1985 -Hodja fra Pjort
  74. 1984 -İmparator
  75. 1984 -Yangın
  76. 1984 -Sev Ölesiye
  77. 1984 -Kartal Bey
  78. 1984 -Kader
  79. 1984 -Güneş Doğarken
  80. 1984 -Gurbet
  81. 1984 -Geçim Otobüsü
  82. 1984 -Gecelerin Adamı
  83. 1984 -Fahriye Abla
  84. 1984 -Dertlerin Sahibi
  85. 1984 -Bir Sevgi İstiyorum
  86. 1984 -Asılacak Kadın
  87. 1984 -Aliş ile Zeynep
  88. 1983 -Acı
  89. 1983 -Çelik Mezar
  90. 1983 -Zulüm
  91. 1983 -Yusuf ile Züleyha
  92. 1983 -Fatih Sultan Mehmet
  93. 1983 -Esir
  94. 1983 -Bir Zamanlar Kardeştiler
  95. 1983 -Anlatamadım
  96. 1982 -Çayda Çıra
  97. 1982 -Obalar ve Atlar
  98. 1982 -Kördüğüm
  99. 1982 -Gülsüm Ana
  100. 1982 -Hasret Sancısı
  101. 1982 -Bizim Mahalle
  102. 1982 -Arkadaşım
  103. 1981 -Yaşamak Bu Değil
  104. 1981 -Takip
  105. 1981 -Olmaz Olsun
  106. 1981 -Kan Bağı
  107. 1981 -Günah Defteri
  108. 1981 -Bizim Sokak
  109. 1981- Bir Damla Ateş
  110. 1980 -Çile Tarlası
  111. 1980 -Zübük
  112. 1980 -Yarabbim
  113. 1980 -Yaktın Beni Dünya
  114. 1980 -Vurun Beni Öldürün
  115. 1980 -Duy Kalbimin Feryadını
  116. 1980 -Durdurun Dünyayı
  117. 1980 -Beddua
  118. 1980 -Beş Parasız Adam
  119. 1980 -Ben Topraktan Bir Canım
  120. 1979 -Vatandaş Rıza
  121. 1979 -Nemrud
  122. 1979 -Madrabaz
  123. 1979 -Gazeteci
  124. 1978 -Kılıç Bey
  125. 1978 -Kara Murat Devler Savaşıyor
  126. 1978 -Görünmeye Düşman
  127. 1978 -Denizin Kanı
  128. 1977 -Şeref Sözü
  129. 1977 -Yuvanın Bekçileri
  130. 1977 -Silah Arkadaşları
  131. 1977 -Hatasız Kul Olmaz
  132. 1977 -Dila Hanım
  133. 1977 -Güneş Ne Zaman Doğacak
  134. 1977 -Bizim Kız
  135. 1977 -Baskın
  136. 1976 -Namus Belası
  137. 1976 -Merhaba
  138. 1976 -Kader Bağlayınca
  139. 1976 -Hora Geliyor Hora
  140. 1976 -Kara Murat Şeyh Gaffar’a Karşı
  141. 1976 -Bodrum Hakimi
  142. 1976 -Adana Urfa Bankası
  143. 1976 -Alev
  144. 1975 -Yarınlar Bizim
  145. 1975 -Turhanoğlu
  146. 1975 -Haydi Gençlik Hop Hop
  147. 1975 -Güler Misin Ağlar Mısın?
  148. 1975 -Ev Kalmış Kızlar
  149. 1975 -Duyun Beni
  150. 1975 -Diyet
  151. 1975 -Deli Yusuf
  152. 1975 -Batsın Bu Dünya
  153. 1975 -Ah Nerede Vah Nerede
  154. 1974 -Şirvan
  155. 1974 -Gün Akşam Oldu
  156. 1974 -Evet Mi Hayır Mı?
  157. 1974 -Dövüşe Dövüşe Öldüler
  158. 1974 -Derler Benim Olsun
  159. 1974 -Boşver Arkadaş
  160. 1974 -Bir Ana Bir Kız
  161. 1974 -Beyto
  162. 1972 -İstanbul Kabadayısı Kara Murat
  163. 1972 -Korkusuz Aşıklar
  164. 1972 -Kara Doğan
  165. 1972 -Adanlı Kardeşler
  166. 1972 -Irmak
  167. 1971 -Öldüren Şehir
  168. 1971 -Zagor Kara Korasının Hazineleri
  169. 1971 -Yumurcağın Tatlı Rüyalar
  170. 1971 -Tanrı Şahidimdir
  171. 1971 -Senede Bir Gün
  172. 1971 -Rüya Gibi
  173. 1971 -Keloğlan Aramızda
  174. 1971 -Kadırgalı Ali
  175. 1971 -Kadifeden Kesesi
  176. 1971 -Herşey Oğlum İçin
  177. 1971 -Hasret
  178. 1971 -Elvan
  179. 1971 -Dişi Hedef
  180. 1971 -Cehenneme Bir Yolcu
  181. 1971 -Bir Teselli Ver
  182. 1971 -Asya’nın Tek Atlısı Baybars
  183. 1970 -Çileli Bülbüler
  184. 1970 -Zalim
  185. 1970 -Yılan Kadın
  186. 1970 -Yumurcak Köprüaltı Çocuğu
  187. 1970 -Yemen’de Bir Avuç Türk
  188. 1970 -Yiğitlerin Türküsü
  189. 1970 -Kader Bağlayınca
  190. 1970 -Her Günaha Bir Kurşun
  191. 1970 -Duyduk Duymadık Demeyin
  192. 1970 -Cilalı İbo Almanya’da
  193. 1970 -Asla Yürekli Mahkum
  194. 1969 -Şirvan
  195. 1969 -Yanık Kaval
  196. 1969 -Sazlı Damın Kahbesi
  197. 1969 -Sarı Kurdelem Sarı
  198. 1969 -Osmanlı Kartalı
  199. 1969 -Hayırsız Evlat
  200. 1969 -Beyaz Mendilim
  201. 1969 -Bataklı Damın Kızı Aysel
  202. 1968 -İncili Çavuş
  203. 1968 -Çingene Güzeli
  204. 1968 -Çatallı Köy
  205. 1968 -Yedi Köyün Zeynebi
  206. 1968 -Menderes Köprüsü
  207. 1968 -Kanun Namına
  208. 1968 -Hakanlar Savaşı
  209. 1968- Gültekin Asya Kartalı
  210. 1968- Gönüllü Kahramanlar
  211. 1968 -Beşikte ki Miras
  212. 1968 -Azize
  213. 1968 -Bozkırlar Şahini Tark-Han
  214. 1967 -Çifte Tabancalı Damat
  215. 1967 -Sinekli Bakkal
  216. 1967 -Sefiller
  217. 1967 -Kızılırmak-Karakoyun
  218. 1967 -Hayat Acıları
  219. 1967 -Anjelik Osmanlı Saraylarında
  220. 1967 -Ağlayan Kadın
  221. 1967 -Ana
  222. 1966 -Çalı Kuşu
  223. 1966 -Yedi Dağın Aslanı
  224. 1966 -Namus Kanla Yazılır
  225. 1966 -Meleklerin İntikamı
  226. 1966 -Eşrefpaşalı
  227. 1966 -Düğün Gecesi
  228. 1966 -Dört Kurşun
  229. 1966 -Ben Bir Kanun Kaçağıyım
  230. 1966 -Babam Katil Değildi
  231. 1965 -Şeker Hafiye
  232. 1965 -Şaka ile Karışık
  233. 1965 -Soytarı
  234. 1965- Severek Ölenler / Kartalların Öcü
  235. 1965- Konyakçı
  236. 1965 -Komşunun Tavuğu
  237. 1965 -Hırsız
  238. 1965- Elveda Sevgilim
  239. 1965 -Ekmekçi Kadın
  240. 1965 -Ah Bu Dünya
  241. 1964 -İstanbul Kaldırımları
  242. 1964 -İsimsiz Kahramanlar
  243. 1964- Yiğitleri Yatağı
  244. 1964 -Sıkı Dur Geliyorum
  245. 1964 -Sokakların Kanunu
  246. 1964 -Satılık Kızlar
  247. 1964 -Nem Alacak Felek Benim
  248. 1964 -Kral Arkadaşım
  249. 1964 -Katilin Kızı
  250. 1964 -Hızır Dede
  251. 1964 -Hızlı Yaşayanlar
  252. 1964 -Halimeden Mektup Var
  253. 1964 -Anadolu Çocuğu
  254. 1964 -Adanalı Tayfur Kardeşler
  255. 1963 -Zoraki Milyoner
  256. 1963 -Yolcu
  257. 1963 -Yaralı Aslan
  258. 1963 -Süleymaniyeli Ali
  259. 1963 -Rüzgar Zehra
  260. 1963 -Kırık Anahtar
  261. 1963 -Kin
  262. 1963 -Kardeş Gibiydiler
  263. 1963 -Harmandalı Efe’nin İntikamı
  264. 1963 -Hancının Kızı
  265. 1963 -Barut Fıçısı
  266. 1963 -Adanalı Tayfur
  267. 1963 -Bana Annemi Anlat
  268. 1962 -Şeyh Ahmed’in Torunu
  269. 1962 -İkimize Bir Dünya
  270. 1962 -Çöp Çatan
  271. 1962 -Zorlu Damat
  272. 1962 -Yılanların Öcü
  273. 1962 -Meteliksiz Aşıklar
  274. 1962 -Hayat Bazen Tatlıdır
  275. 1962 -Harmandalı Efem Geliyor
  276. 1962 -Cafer Çocuk Hırsızı
  277. 1962 -Bir Haydut Sevdim
  278. 1962 -Belki Bir Sabah Geleceksin
  279. 1962 -Aramıza Kan Girdi
  280. 1961 -Şoför Ahmet
  281. 1961 -Şeytanın Kılıcı
  282. 1961 -Yedi Günlük Aşk
  283. 1961 -Silahlar Konuşuyor
  284. 1961 -Mahalle Arkadaşları
  285. 1961 -Kahraman Üçler
  286. 1961 -Bitmeyen Mücadele
  287. 1961 -Altın Kalpler
  288. 1961 -Altın Hırsı
  289. 1960 -Şoför Nebahat
  290. 1960 -Yeşil Köşkün Lambası
  291. 1960 -Telli Kurşun
  292. 1960 -Liman Yosması
  293. 1960 -Kaderime Ağlarım
  294. 1960 -Gecelerin Ötesi
  295. 1960 -Fedakar Onbaşı
  296. 1960 -Dostluklar Yaşadıkça
  297. 1960 -Dolandırıcılar Şahı
  298. 1960 -Ali
  299. 1959 -Merhametsiz Gençlik
  300. 1959- Karacaoğlanın Kara Sevdası
  301. 1959 -Hicran Yarası
  302. 1959- Eceline Susamışlar
  303. 1959 -Düşman Yolları Kesti
  304. 1959 -Binnaz
  305. 1959 -Annemi Arıyorum
  306. 1959 -Alageyik
  307. 1958 -Şahinler Diyarı
  308. 1957 -Çölde Bir İstanbul Kızı
  309. 1955 -Şeyh Ahmed’in Gözdesi
  310. 1954 -Şimal Yıldızı
  311. 1953 -İstanbul Canavarı
  312. 1952 -İki Kafadar Deliler Pansiyonunda
  313. 1951 -Şafak Sökecek
  314. 1951 -Hürriyet Şarkısı
  315. 1951 -Barbaros Hayrettin Paşa
  316. 1950- Çakıcalı Mehmet Efe
  317. 1950- Akdeniz Korsanları
  318. 1949 -Üvey Baba
Bu bilgimiz de dikkatinizi çekebilir:  Kemal Sunal

Videoları

İbrahim Tatlıses & Kadir Savun-Hayat Dersi

Kadir Savun – Kendi Sesi İle Oynadığı Film

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı