Kişisel GelişimMental Sağlık

Kötümserliği Alt Etmek için 9 Altın Tavsiye

instagram takipçi hilesi

Kötümserlik kavramını (Bilmeyenlere) ilk önce sizlere anlatmakla başlamanın bu bilgi derlemesinin iyi anlaşılır olması için iyi olacağını düşünüyorum.

Kötümserlik Nedir? (Pesimizm Nedir?)

Kötümserlik diğer adıyla Pesimizm, İyimserlik yani Optiminizm’in tam tersi durumdur.Bu yüzden de dünya görüşü ve yaklaşımında düzeltilmesi mümkün olmayan bir dünya portresi çizerler. Daha anlaşılır olması açısından kısaca Kötümserler sonu kötü biten bir son düşünmeden edemezler. Bu yüzden de her zaman gelecek adına düşünceleri ümitsizdir.

Sizde de bu durum hakimse,Kötümserliğinizi yenmenizi yardım olacak 9 tavsiyemiz olacak;

1.  Bir konu üzerinde çalışırken ve sonucunun kötü biteceğini düşünmeniz,sonucunda kötü olması için bir adımdır. Bu yüzden pozitif düşünmeli ve ümitsizliği bir kenara bırakıp sonucun iyi biteceği konusunda düşünceler yerini almalı.

negatif insan

2. Her kötü sonuçtan bir iyi çıkar! Kötü sonuçlarla biten tecrübelerinize irdelediğinizde iyimser olarak bakıp iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.Bu sayede de sonraki tecrübeleriniz için başarılı,güçlü dinamik bir iyimser olma yolunda büyük bir adım atmış olursunuz.

olumlu yonlerim

3. Sonucu başarısızlıkla biten olayları,bir de mizah yönünden yaklaş.Yani mizah gücü negatif olan bir olayı ve bundan kaynaklanan kötümserliği yenmen için kolaylık sağlar.

mizah eklemek

4. Problemleriniz için çözüm yolları ararken,olumsuz sonuçları hayal etmek yerine,olumlu sonuçlar için sadece var gücünle çabala.

cozum odakli olmak

5.Herhangi bir durumda hangi tutumunuzun pozitif etkiyle bağlantılı olabileceğini bulmaya çalışın.Bu anlamda başarılarınızın yavaş yavaş oluştuğunu göreceksiniz.Tabi bu durum da özgüveninizi arttıracak.

ozguveni arttirir

6.Bu da çok önemlidir. Kendinizi muhtemel hayal kırıklığından korunma dürtüleriyle ,ortaya çıkan “Zorunlu Kötümserlik” tuzağına düşmeyin. Bu yüzden bu zayıf tarafınızla savaşın.

zorunlu kotumserlik

 

7.Önemli olan problemlerinizin çözümünde yaptığınız hataların sayısı değil ,doğru çözüm alternatiflerini keşfedin. Yani hep hatalarınızı irdelemek özgüveninizi azaltmaktan başka bir sonuç getirmez. Bu anlamda 10 probleminizi, 5 doğru çözüp ,5 yanlış çözdüyseniz 5 doğru çözümünüz var demektir. 5 hatan değil!

dogru cozum

8. Kötümser değil de iyimser olan insanların bulunduğu ortamlarda takılın ve onları gözlemleyin.”Üzüm üzüme bakarak kararır” atasözünden yola çıkarak, iyimser insanların yanında bilinçsel olarak sizinde iyimserliğiniz artacaktır.

uzun uzume bakarak kararir

9. Kötümserlik illetinin doğuştan olmadığını sürekli kendine hatırlat.Tıpkı doğuştan kazandığımız ruhsal dürtüleri değiştirmemizin mümkün olduğunu düşünürsek,kötümser olarak takıldığımız zamanlarda bunu tersine iyimserliğe çekmenin 2 yolu var:

9.1. En başta inanmalısın

9.2. Birazcık da olsa çaba göstermelisin! Yani kısacası anlatılmak istenen şey durum ne olursa olsun karamsarlığa kapılıp hayattan kopmamalısın!

Kaynak: Kisiselgelisimim.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu