Biyografi

Levent Üzümcü

Levent-Üzümcü-15

Levent Üzümcü

Doğum tarihi: 6 Temmuz 1972
Doğum yeri: İzmir,Türkiye
Boyu: 1,92
Eşi: Ebru Tuay Üzümcü (1997’de evlendi)
Ebeveynleri: Ferit Üzümcü
Çocukları: Batu Üzümcü, Ata Üzümcü
Mesleği: Oyuncu ve yönetmen
Etkin yılları: 1996-günümüz
Remi web sitesi: leventuzumcu.com
Sosyal Medyada

twitter
Başlıklar

Hakkında

Levent Üzümcü 1972’de İzmir’de doğdu. Karşıyaka’da geçen çocukluk ve yine İzmir’in Hatay semtinde geçen gençlik yıllarından sonra, Eskişehir’de konservatuvarda okudu. Konservatuvar yıllarından itibaren genellik “Jön” karakterleri oynatılmak istense de kendisi daha çok komedilerde oynamak ister. Üniversite yıllarında bir gençlik festivali kapsamında İstanbul’a gelir. Daha sonra uzun yıllar çalışacağı İstanbul Şehir Tiyatroları – Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ne ilk çıkışı olacaktır. Aynı zamanda bu festival esnasında daha sonra aşık olup evlneceği eşi Ebru ile tanışmıştır. Konservatuvardan mezun olduktan sonra aldığı teklif üzerine Bursa Devlet Tiyatrosu’nda çalışır, burada tam 6 premier yapar, “Muammer Muammer” adlı oyunun anadolu turnesi ile Türkiye’nin pekçok yerini gezer. Ayrıca Bursa’da AS Tv’de canlı yayın sunuculuğu yapmaya başlar ve bir yayın sezonu boyunca devam eder.

Levent Üzümcü İstanbul’a yerleşmeye karar verir ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda yövmiyeli oyuncu olarak çalışmaya başlar. Şubat 1997’de Ebru ile sade bir nikah töreniyle evlenirler. Bu dönemden sonra Levent Üzümcü dizilerde rol almaya başlar. Levent dizilerde de oynamaya bu dönemde başlar. Önce Küçük İbo, ardından Bir Umut adlı dizilerde rol alır.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Steve Jobs filminden,ilk uzun fragman yayınlandı

1998 yılının mart ayında askere gider. Askerlik görevinin ardından eğitimini Kaliforniya’da sürdüren eşinin yanına gider. Kendisi burada hem yabancı dil konusunda hem de Los Angeles Film Okulu’nda oyuncu yönetmenliği konusunda dersler almıştır. 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye’ye dönerler.
Levent Üzümcü önce bir reklam anlaşması yapar ardından da dizilerde oyuncu yönetmeni ve oyuncu olarak görev alır. Bunun yanında şehir tiyatrolarında da çalışmaya başlamıştır. Televizyon için çalışmaya da devam eder, Evdeki Yabancı, Biz Size Aşık Olduk, Serseri Aşıklar derken 2004 yılında Avrupa Yakası başlar.

Levent Üzümcü halen İstanbul Şehir Tiyatroları ve değerli oyuncular Kemal Kocatürk, Bahtiyar Engin ve Yıldıray Şahinler ile beraber İstanbul Halk Tiyatrosu’nun kuruluşunda rol almışlardır. Ayrıca 2005 yapımı Beyza’nın Kadınları ve 2006 yapımı Kaçan Fırsatlar Limited sinema filmlerinde rol almıştır. Ada ve Batu adında iki oğlu bulunmaktadır.

Tiyatro Oyunları

  • Bir Yaz Gecesi Rüyası
  • Tehlikeli İlişkiler → Choderlos De Laclos
  • Alevli Günler → Irmak Bahçeci
  • Gagarin Sokağı→ Gregory Burke
  • Maskeliler → Ilan Hatsor
  • Tozlu Çizmeler → İsmet Küntay
  • Can Tarlası → Kemal Kocatürk
  • Barut Fıçısı → Dejan Dukovski
  • Gündüze Gebedir Gece
  • Danton’un Ölümü → Georg Büchner
  • Candan Can Koparmak→ Orhan Asena
  • Macbeth → Shakespeare
  • Bir Adam Yaratmak → Necip Fazıl Kısakürek
  • Küçük Nasrettin (Çocuk Oyunu)
  • Kuyruklu Yıldız Altında → Hüseyin Rahmi Gülpınar/Güner Sümer
  • Metro Canavarı
  • Defne Dalı
  • Hayvan Çifliği →  George Orwell
  • Mumammer Muammer
  • Çil Horoz
  • Vişne Bahçesi → Anton Çehov
  • Oz Büyücüsü
  • İstibdat Kumpanyası
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Sıtkı Sezgin

Filmografisi

  • 2012-2013- Harem (Dizi)
  • 2012- Acayip Hikayeler
  • 2011- Anneleri ile Kızları
  • 2010- Şen Yuva
  • 2008- Umut
  • 2009- Abimm
  • 2005-Beyza’nın Kadınları
  • 2004- 2009-Avrupa Yakası→ Cem (Dizi)
  • 2003- Serseri Aşıklar (Dizi)
  • 2002- Bayanlar Baylar
  • 2002- Biz Size Aşık Olduk
  • 2000- Evdeki Yabancı
  • 1998- Küçük İbo (Dizi)
  • 1997- Bir Umut

Reklam Filmleri

  • 1997 – İpana
  • 1998 – Pamukbank
  • 1999 – Posta Gazetesi
  • 1999 – Omo Matik
  • 2002 – Arçelik
  • 2005 – Garanti

Ödülleri

  • 2015 – 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri – Komedi, Müzikli Oyun ya da Müzikal dalında “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” (İstibdat Kumpanyası/Bir Yaz Gecesi Rüyası)

Videoları

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı