Biyografi

Mahsun Kırmızıgül

Mahsun-Kirmizigul-12

Mahsun Kırmızıgül

Doğum adı: Abdullah Bazencir
Doğum tarihi: 1 Nisan 1969
Doğum yeri: Diyarbakır, Türkiye
Eşi: Bade İşçil (e. 1998–2005)
Çocukları: Mahmut Bazencir
Meslekler: Yapımcı Yönetmen, Oyuncu, Senarist, muzisyen
Tarzlar: Halk müziği
Etkin yılları: 1984-günümüz
Çalıştığı Plak Şirketleri:
Güneş Plak (1984-1988)
Türküola Müzik (1989)
Barış Müzik (1990-1995)
Nokta Müzik (1991-1993)
Prestij Müzik (1994-2001)
Kral Müzik (1996-2000)
Popüler Müzik (2000-2003)
A1 Müzik (2004-2006)
DMC Müzik (2011)
Resmi web sitesi: www.mahsunkirmizigul.com
Sosyal Medyada

Mahsun Kırmızıgül Resmi twitterMahsun Kırmızıgül Resmi instagram

Hakkında

Gerçek adı ,Abdullah Bazencir olan ve 1980’lerde ,sahne adıyla ; Mahsun Kırmızıgül olarak kendini tanıttı.Bingöl,zaza kökenli Türk müzisyen,yönetmen,oyuncu,senarist,yapımcıdır.İlk zamanlarda müzik hayatıyla başlayan Mahsun Kırmızıgül,2007’de “Beyaz Melek” adlı film ile beyaz perdeye,tekrar merhaba dedi.”Beyaz Melek” adlı filmin öyküsünü ve yönetmenliğini de kendisi yaptı.

Kariyerine gelecek olursak; 1981 yılında müzik çalışmalarına başlayan Kırmızıgül,amatör olarak o dönemde altı albüm yaptı.Prestij Müzik,Mahsun Kırmızıgül ile birlikte %600’lere varan büyük bir atılım gösterdi.Bunun sonucu , Prestij Müzik 5 yıl içinde Müzik sektörünün , lideri oldu. Özcan Deniz Yalan mı; Haluk Levent Bir Gece Vakti; Seda Sayan Ah Geceler; Alişan Var ya; Ayhan Aşan Sen de mi; Ertuğrul Polat Gittiğin O Gün; Gülşen Yiğidim gibi çalışmaların, besteleri ve müzik yönetmenliğinde çalıştı. Şirketin birçok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini verdi.1994 yılında ise  yayınladığı albümü 12’den Vuracağım’dan “Bebeğim Benim” şarkısı ile pop şarkıların yayınlandığı pek çok televizyon müzik listelerinde bir Arabesk / Fantezi şarkısı olarak yüksek başarı yakaladı. 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinde aday gösterildi. Bebeğim / Kardeşlik Türküsü adıyla da bilinen “12’den Vuracağım” albümü, Kırmızıgül’ün müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığının göstergesiydi.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Erdal Beşikçioğlu

1998 yılının Mayıs ayında çıkardığı “Yıkılmadım” adlı albümü ile  o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti. Bu albüm şimdiye kadar 2.500.000 adet sattı.1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. “Fantezi Müzik” dalında “Yılın Sanatçısı” seçilirken, “Yıkılmadım” adlı parçası da “Yılın Şarkısı” seçildi.1998’in en çok satan albümü ise 2.500.000 satış ile Yıkılmadım adlı albümüydü.

Kırmızıgül ,aynı yıl içinde , “Türk Halk Müziği” dalında Altın Kelebek ödülünü alarak “Yılın Sanatçısı” seçildi. Magazin Gazeteciler Derneği’nin geleneksel ödülünde ise yine “Yılın Sanatçısı” seçildi.Mahsun Kırmızıgül’ün ortağı ve aynı zamanda sanatçısı olduğu Prestij Müzik etiketi ile çıkan albümleri için çekilip gösterime giren klipler ise, “Alem Buysa Kral Sensin”, “Bebeğim, Allah’ını Seveyim”, “Ağlama Sen”, “Maço Erkek”, “Ben de Sizdenim”, “Kardeşlik Türküsü”, “İnsan Hakları”, “Sevdalıyım”, “Bu Sevda Bitmez”, “Taşra Delikanlısı”, “Kızlar”, “Hemşerim”, “Belalım”, “Her Şeyim Sensin”, “Yıkılmadım”, “Yoruldum”, “Kardeşe Ağıt”, “Kahpe Felek”, “Göçmen Kızı”, “Garip”. 1 Müzik etiketi ile; “Vefasız”, “Sarı Sarı”, “Daye”, “Düş de Gör-Nemrud’un Kızı”, “Saygımdan”, “Hayat Ne Garip”, “Ay Aman”, “Bizden Değildir”, “Azar Azar”, “Dinle”, “Gül Senin Tenin”.

Mahsun Kırmızıgül , müzisyenliği yanı sıra 2007 yılından itibaren sinema sektöründe,adını zirveye taşıyan filmler yaptı.”Beyaz Melek”,”New York’ta Beş Minare”,”Güneşi Gördüm”,”Gecenin Kanatları” ve son olarak şu an gösterimde olan (1 Ocak’ta Gösterime girdi.) “Mucize” adlı filmde birçok ünlü oyuncuyla birlikte ,hem yönetmenliğini hemde oyunculuğunu yaptı.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Metin Serezli

 Albümleri

  • 1984 – Yürek Yarası
  • 1985 – Buda Yeter
  • 1986 – Terkedildim
  • 1987 – Sarışınım
  • 1988 – Paylaşamam
  • 1989 – İstanbul Geceleri
  • 1990 – Şimdiki Zaman
  • 1991 – Nilüfer
  • 1993 – Alem Buysa Kral Sensin
  • 1994 – 12’den Vuracağım
  • 1995 – Dünden Bugüne
  • 1995 – Mutlu Ol
  • 1995 – İnsan Hakları
  • 1996 – Sevdalıyım – Hemşerim
  • 1997 – Nostalji 1
  • 1998 – Yıkılmadım
  • 2000 – Yoruldum
  • 2001 – Ülkem Ağlar & Yoruldum
  • 2002 – Yüzyılın Türküleri
  • 2003 – Bir Demet Kırmızıgül
  • 2004 – Sarı Sarı – Başroldeyim
  • 2006 – Dinle
  • 2011 – Küçük Gelin

Dizi Filmleri

  • 1994 – Alem Buysa
  • 1996 – Bu Sevda Bitmez
  • 1997 – Hemşerim
  • 2003 – Zalim
  • 2005 – Aşka Sürgün
  • 2011 – Hayat Devam Ediyor (Genel Yönetmen – Hikaye)
  • 2012 – Benim İçin Üzülme (Genel Yönetmen – Hikaye)
  • 2012 – Babalar ve Evlatlar (Genel Yönetmen – Hikaye)

Filmografisi

  • 1987 – Yaşamak Haram Oldu
  • 2007 – Beyaz Melek
  • 2009 – Güneşi Gördüm
  • 2009 – Gecenin Kanatları
  • 2010 – New York’ta Beş Minare
  • 2014 – Mucize

 

Videoları

Mahsun Kirmizigül – Nemrud’un Kizi

Mahsun Kırmızıgül – Yıkılmadım Ayaktayım

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Kırklar Dağının Hikayesi (Suzan Suzi'nin Hikayesi)

Mahsun Kırmızıgül – Bu Sevda Bitmez

Mahsun Kirmizigul – Dinle

Mahsun Kirmizigül-Daye

Mahsun Kırmızıgül – Sevdalıyım

Mahsun Kırmızıgül – Gayri Dayanamam

Mahsun Kırmızıgül – Gül Senin Tenin

Mahsun Kırmızıgül Yavuz Bingöl Ben Seni Gizli Sevdim

Mahsun Kırmızıgül – Kızlar Kızlar

Mucize Film Şarkı | Deh Deyin Kızlar | Mahsun Kırmızıgül Filmi | Müziği | Fragman – YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=jBXZGdxg_Cs

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

2 Yorum

2 Yorum

  1. Magazine

    Magazine

    18 Ağustos 2015 tarihinde 04:15

    Mahsun Kırmızıgül’ün biyografisi güncelleniştir

  2. ibrahim ibil

    ibrahim ibil

    12 Mart 2015 tarihinde 05:13

    Ünlünün biyografi sayfasındaki videolar düzenlenmiştir.Ayrıca Bilgi yazısı da güncellenmiştir.

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı