Biyografi

Melis Birkan

 

Melis-Birkan-Fotograflari-17

Melis Birkan

Doğum tarihi: 30 Kasım 1983
Doğum yeri: Ankara/Türkiye
Boyu: 1,74
Eğitimi: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Ebeveynleri: Cevdet Birkan, Selda Birkan
Mesleği: Oyuncu
Aktif yılları: 2005’den bu yana
IMDb : Melis Birkan IMDb
Resmi web sayfası: melisbirkan.com
Sosyal Medyada

twitter
Başlıklar

Hakkında

Biyografi yazmaya devam ediyoruz. Son zamanlarda ismini çok duyacağınız  veya ismini pek fazla duyamadığımız biyografilere daha çok özen gösteriyoruz. Bu biyografimizde de ise durum biraz karışık. Melis Birkan ismini duymayan yoktur bence. Issız adam ve Leyla ile mecnun yapımlarından adında iyici bahsettirdi. Bu biyografi sayfasında, sürekli gündemde olan ismi, Melis Birkan’nın biyografi sayfasını hazırlıyoruz.

Melis Birkan 15 Temmuz 1982 yılında Ankara’da doğdu. Türkiye’de 2005’ten bu yana aktif olarak sinema ve dizi oyunculuğu mesleğiyle icra etmekte. Melis Birkan,ilköğretim ve lise yıllarında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda bale dersleri aldı. Yine aynı üniversitede modern dans eğitimini tamamladı.

Kariyeri

Türkiye’nin en parlak yönetmenlerinden, Çağan Irmak’ın , Ulak ve Issız Adam filmlerinde başrol oyuncusu olarak  oynadı. Sinemadaki hitli çıkışından sonra ise televizyonda da TRT 1’de yayınlanan,”Leyla ile Mecnun” dizisinde Mecnunun sevdiceği Leyla’yı oynadı.Daha sonra da Saklı Kalan adlı televizyon dizisinde oynadı.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Ali Şen

Melis Birkan daha sonraki yıllarda tekrar birlikte çalışacağı yönetmen Serdar Akar‘ın yönettiği “Barda” filminde “Nil” karakterini canlandırdı.

Komedi Dükkanı” ve “Avrupa Yakası” adlı yapımlarda da oyunculuğunu gösterdi. Gerçi Avrupa Yakası’nda konuk oyuncu olarak oynamıştı.Yine konuk oyuncu demişken “İşler Güçler” dizisinde de oynadı. Aşağıda filmografinde oynadığı ve yer aldığı yapımları inceleyebilirsiniz!

Melis Birkan cesur ve ustalaşmış oyunculuğuyla Serdar Akar’ın yönettiği,Star TV’de yayınlanan, “46 Yok Olan” dizisinde başrol oyuncusu olarak Erdal Beşikçioğlu ve Yasemin Allen ile oynamaktadır.

 

Filmografisi

  • 2005- Çapkın →Kiraz  (Dizi)
  • 2007- Amerikalılar Karadeniz’de 2→ Çiçek
  • 2006- İyi ki Varsın→ Gizem (Dizi)
  • 2006- Barda→ Nil
  • 2006-2008 Köprü→ Elmas (Dizi)
  • 2007- Komedi Dükkanı →Konuk oyuncu
  • 2007- Ulak →Emine (Ümmü)
  • 2008- Ayışığı →Zeynep (Dizi)
  • 2008- Issız Adam→ Ada
  • 2009- Bu Kalp Seni Unutur mu?→ Cemile (Dizi)
  • 2009- Adını Sen Koy →Aybige
  • 2009- Avrupa Yakası →Konuk oyuncu (Dizi)
  • 2010- Deli Saraylı →Hüma (Dizi)
  • 2012- İşler Güçler →Konuk Oyuncu (Dizi)
  • 2012-2013- Leyla ile Mecnun→ Leyla (Dizi)
  • 2013- Saklı Kalan Defne→Gülce Başar (Dizi)
  • 2015- Büyük Sürgün Kafkasya→Safiye (Dizi)
  • 2016- 46 Yok Olan →Ceylan (Dizi)
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Avengers (Yenilmezler): Ultron Çağı'nda ki komik çekim hataları

Aldığı Ödüller

  • 2008- Issız Adam→ Ada[ Sadri Alışık Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü]

 

Videoları

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

2 Yorum

2 Yorum

  1. Magazine

    Magazine

    14 Kasım 2016 tarihinde 21:07

    Teşekkürler!

  2. seslidunya

    16 Haziran 2016 tarihinde 05:03

    Teşekkürler kardeşım saygılarımla siten güzel herkes de yararlanıyor umarım emeğınıze saygı gösterırler

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı