Biyografi

Metin Serezli

Metin-Serezli-2

Metin Serezli

Doğum tarihi: 12 Ocak 1934
Doğum yeri:İstanbul,Türkiye
Ölüm tarihi: 10 Mart 2013 (79 Yaşında)
Ölüm yeri:İstanbul,Türkiye
Eğitimi: İstanbul Üniversitesi
Eşi: Nevra Serezli (e. 1968–2013), Nisa Serezli (e. 1957–1964)
Çocukları: Murat Serezli, Selim Serezli
Mesleği: Oyuncu ve seslendirme sanatçısı
Etkin yılları: 1957-2013
Ödülleri:

  • En iyi tiyatro yönetmeni ödülü, 1969
  • Afife Tiyatro Ödülleri; Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu -Bu Filmi Görmüştüm (1998)

Hakkında

Metin Serezli; 12 Ocak 1934 de İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Atatürk Lisesi’de yapmıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü ve Edebiyat Fakültesi Sanat tarihi Bölümlerinde okudu. 3 yıl Fenerbahçe genç takımında futbol oynadı.

1954’de İstanbul Üniversitesi Gençlik Tiyatrosu’nda amatör olarak oyunculuğa atıldı. 1955 yılında “Dormen Tiyatro”sunun ilk oyunu olan “Papaz Kaçtı” komedisi ile profesyonel oldu. Bu güne kadar tiyatrodan hiç kopmadı “Dormen Tiyatro”su “Şan Tiyatrosu”, Altan Erbulak’la birlikte 1971’de kurduğu “Çevre Tiyatrosu” ve son üç yıldır görev aldığı “Tiyatro İstanbul”da 69 oyunda oynadı, 28 oyun ve 5 müzikali yönetti.Almanya’da dünya üniversitelilerarası tiyatro festivaline katıldı. Erlangen, Bristol ve Avignon festivallerine oyuncu ve Türkiye delegesi olarak katıldı. Bu arada 200 radyo oyununda yönetmen ve oyuncu olarak görev aldı. 50 film çevirdi, birçok Tv dizisinde oyuncu ve sunucu olarak görev yaptı. Televizyon reklamlarında rol aldı.

1955’de başrolünü oynadığı Boş Beşik filmi Almanya’da birincilik kazandı.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Hulusi Kentmen

Avni Dilligil, Afife Jale, Üniversiteler Birliği, İsmail Dümbüllü ve Lions en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi olan Metin Serezli, televizyonda yayınlanan “Olacak O Kadar” programı ve Tiyatro İstanbul’un “Çılgın Haftasonu” adlı komedisinde de oynamıştır. “Zübük”, “Talihli Amele” gibi filmlerde oynadı. Sihirli Annem dizisinde Taci’yi seslendirdi.

Uzun 2,5 yıldır akciğer kanseri tedavisi gören Metin Serezli 10 Mart 2013 tarihinde evinde 79 yaşında hayatını kaybetti.

1957 yılında Nisa Serezli ile evlenip ayrıldı,
Metin Serezli, 1968 yılında Nevra Serezli ile evlendi ve Murat Serezli (d.1969) ve Selim (d.1973) adlı iki oğlu vardır.

Tiyatro Oyunları

  • Bu Da Benim Ailem : Sandberg+Firner – Tiyatrokare – 2009
  • Kim O : Ray Cooney\Gene Stone – Tiyatrokare – 2008
  • Tepe Taklak : Olivier Lejeune – Tiyatro İstanbul – 2005
  • Kaçamak : Gerard Lauzier – Tiyatro İstanbul – 2004
  • Pembe Pırlantalar : Michael Pertwee – Tiyatro İstanbul – 2002
  • Çılgın Hafta Sonu : Marc Camoletti – Tiyatro İstanbul – 2001
  • Sylvia : A.R.Gurney – Tiyatro İstanbul – 2000
  • Aşk (oyun)
  • Bu Filmi Görmüştüm : Bricaire et Lasaygues – Dormen Tiyatrosu – 1996
  • Komik Para : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1995
  • Muhteşem İkili : Dormen Tiyatrosu – 1994
  • Beşten Yediye : Dormen Tiyatrosu – 1993
  • Çılgın Sonbahar : Pierrette Bruno – 1991
  • Kaç Baba Kaç : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1988
  • İkinin Biri : Ray Cooney – Dormen Tiyatrosu – 1985
  • Hayvanat Bahçesi : Edward Albee
  • Paramparça : Turgut Özakman – Dormen Tiyatrosu – 1966
  • Puntila Ağa ile Uşağı Matti : Bertolt Brecht – Dormen Tiyatrosu – 1965
  • Almanya’dan Bir Yar Gelir : Dormen Tiyatrosu – 1964
  • Ayı Masalı : Dormen Tiyatrosu – 1962
  • Altın Yumruk : Dormen Tiyatrosu – 1962
  • Sokak Kızı İrma : Alexandre Breffort\Marguerite Monnot – Dormen Tiyatrosu – 1961
  • Müfettiş : Nikolay Gogol – Dormen Tiyatrosu – 1959
  • Zafer Madalyası : Thomas Heggen\Joshua Logan – Dormen Tiyatrosu – 1958
  • Çikolata Asker : Dormen Tiyatrosu – 1957
  • Beş Parmak : Peter Shaffer – Dormen Tiyatrosu
  • Papaz Kaçtı : Phillip King – Dormen Tiyatrosu – 1957
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Nicola Peltz

 Filmografisi

  • 2011 – Başrolde Aşk (TV Dizisi)
  • 2008 – Ay Işığı
  • 2003 – 2011 – Sihirli Annem
  • 2001 – Son
  • 1996 – Yüzleşme
  • 1995 – Palavra Aşklar
  • 1994 – Çılgın Sonbahar (TV Filmi)
  • 1994 – Beşten Yediye (TV Filmi)
  • 1990 – Darbe
  • 1990 – Alman Avrat’ın Bacısı (Sinema Filmi)
  • 1988 – Necip Fazıl Kısakürek
  • 1987 – Kavanozdaki Adam
  • 1986 – Olacak O Kadar (TV Dizisi) 1986 – Hayat Köprüsü (Sinema Filmi)
  • 1985 – Bugünün Saraylısı (TV Dizisi)
  • 1984 – Nefret
  • 1983 – Metres
  • 1983 – Gecelerin Kadını
  • 1980 – Sarışın Tehlike
  • 1980 – Zübük Yaşar
  • 1980 – Talihli Amele
  • 1980 – Sarışın Tehlike (Sinema Filmi)
  • 1977 – Özgürlüğün Bedeli
  • 1974 – Ceza
  • 1973 – Beddua / Günahsız Kadın
  • 1972 – Sisli Hatıralar Atıf
  • 1972 – Gümüş Gerdanlık Kemal
  • 1972 – Kopuk
  • 1972 – Falcı
  • 1971 – Unutulan Kadın
  • 1971 – Senede Bir Gün
  • 1971 – Son Hıçkırık
  • 1971 – Bütün Anneler Melektir
  • 1971 – Melek mi Şeytan mı? / Asrın Kadını
  • 1971 – On Küçük Şeytan
  • 1971 – Aşk Uğruna
  • 1971 – Hayat Sevince Güzel
  • 1971 – Sürgünden Geliyorum
  • 1971 – Ömrümce Unutamadım- Ömrümce Aradım
  • 1971 – Ayşecik Ve Sihirli Cüceler Rüyalar Ülkesinde
  • 1970 – Ayşecik Sana Tapıyorum
  • 1970 – Yavrum Ali
  • 1970 – Seven Ne Yapmaz
  • 1970 – Şoför Nebahat
  • 1969 – Dağlar Kızı Reyhan
  • 1969 – Yaralı Kalp
  • 1969 – Ayşecik’le Ömercik
  • 1967 – Kuduz Recep
  • 1966 – Damgalı Kadın
  • 1965 – Bozuk Düzen
  • 1965 – Güzel Bir Gün İçin
  • 1960 – Sensiz Yıllar
  • 1958 – Çoban Kızı
  • 1958 – Daha Çekecek miyim?
  • 1958 – Ayşe’nin Çilesi
  • 1958 – Son Saadet
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Kenan İmirzalıoğlu

Videoları

Olacak O Kadar Sarhoş&Polis – Metin Serezli&Levent Kırca

https://www.youtube.com/watch?v=eZrLyhcdbH8

METİN SEREZLİ’YE VEDA

Levent Kırca dostu Metin Serezli’yi anlattı

Olacak O Kadar – G.Saray-F.Bahçe Rekabeti (2000)

Fotoğrafları

 

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı