Biyografi

Rihanna

Rihanna-28

Rihanna

Tam adı: Robyn Rihanna Fenty
Doğum tarihi: 20 Şubat 1988
Doğum yeri: Saint Michael, Barbados
Boyu: 1,73 m
Mesleği: Şarkıcı,Model,Oyuncu,Moda tasarımcısı
Filmleri: Evim, Battleship, Buraya Kadar, Annie
Tarzları: R&B pop reggae hip hop dans
Etkin yılları: 2005 – günümüz
Plak şirketi: Def Jam – Roc Nation- SRP- Westbury Road
Resmi web sitesi: rihannanow.com

Hakkında

Rihanna, günümüz müzik sektörünün en önemli kişileri arasındadır.Dünya da kendine has tarzı ve sesiyle birçok sanatçıyla yaptığı düetlerle farklı şarkılar yapmıştır.Sesinin kalitesi ve farkıyla kendinden söz ettirmiştir.Şimdi onun hayatını MaksatBilgi’de yer veriyoruz.

Rihanna yani tam adıyla,Robyn Rihanna Fenty ; 20 Şubat 1988 yılında dünyaya geldi.Doğdu ülkesi, küçük bir ada ülkesi olan Barbados’un Saint Michael bölgesidir.Babası,Barbadoslu beyaz Ronald Fenty ve Guyanalı siyah bir annenin Monice Fenty’in en büyük kızları olarak dünyaya geldi.Ayrıca, Rorrey ve Rajad adında iki erkek kardeşi vardır.

Eğitiminden bahsedecek olursak, ilkokulu kendi ülkesinde, Charles F. Broome Memorial Okulu’nda tamamladı.Çocukluğu Barbados da bulunan Caribbean Adasında sade bir ada kızı olarak geçti.Tabi çocukluğunda büyük sıkıntılarda vardı.Babasının,kokain bağımlılığı ve ailesinin boşanması ile ilgili.Babası ve annesi boşandığında 14 yaşındaydı.16 yaşının sonuna doğru adadaki İngiliz Combermere Dil okuluna gitti. 16 yaşında 2004 yılında Miss Combermere güzellik yarışmasında birinci oldu ve “Combermere Okulu’nun Renkleri” gösteride sahne alarak Mariah Carey’nin “Hero” adlı şarkısını seslendirdi.

İşte müzik kariyeri böylece başlamış oldu.Çünkü Barbados’ta eşiyle birlikte tatil yapan Amerikalı müzik yapımcısı Evan Rogers ile 15 yaşındayken, bir arkadaşı aracılığıyla tanışan Rihanna,müzik kariyeri konusunda ilk büyük adımını atmış oldu. Başarılı yapımcı Evan Rogers ve ortağı Carl Sturken, Rihanna’nın ilk kayıtlarına destek olmaya karar verdi. Amerika’da gerçekleşen örnek kayıtlar, çok sayıda kayıt şirketine gönderildi. Söz konusu kayıtlardan biri de Beyonce‘ninde eşi olan Jay-Z’ye ulaştırılmıştı. Jay-Z, Rihanna’yı, sözleşmesine imza atacağı ilk şirket olan Def Jam Records’la bir araya getirdi. 2005 yılında Amerika’da New York’a taşındı. Rihanna albümünde birçok parçayı kendi yazdı ve yetenekli bir söz-müzik yazarı olduğunuda herkese gösterdi.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  En İlginç Sokak Sanatları Resimleri

Rihanna; “Eğer Evan ve Carl ile tanışmasaydım benim için tüm bunlar hayal olacaktı. Bana verdikleri fırsat ve destekten dolayı onlara çok teşekkür ederim” diyor.

Los Angeles’da magazin dergilerine poz verdi. İlk rolünü “Gençlik Ateşi : Hep yada Hiç (Bring It On Yet Again)” filminde sergiledi. Rihanna ilk albümü “Music of the Sun” 30 Ağustos 2005 tarihinde çıkardı ve Amerika başta olmak üzere bütün dünya listelerine girdi. Rihanna, albümden çıkarttığı single “Pon De Replay” Amerika ve İngiltere listelerinde 2 numaraya kadar çıktı. Tüm dünyada 2 milyon satan albüm, Amerika’da 500,000 satarak Rihanna’ya platin plak kazandırdı.

2. albümü “A Girl Like Me”yi 2006 senesinin Nisan ayında çıkartan Rihanna, bu albümle Amerika listelerinde 5 numara olurken, İngiltere listelerinde 6 numaraya yükseldi. Albümden çıkan single “S.O.S.”, Rihanna’nın Amerikan listelerindeki ilk 1 numarası oldu ve albümden 2. single olarak “Unfaithful” parçası yayınlandı. “Unfaithful”, Amerika listelerinde 6 numaraya ulaşırken, albümden ayrıca “We Ride” single olarak piyasaya sürüldü.

3.stüdyo albümü “Good Girl Gone Bad” 5 haziran günü piyasaya sürüldü.Albüm çıktığı ilk gün Amerika başta olmak üzere Tüm Dünya listelerine 1 numaradan giriş yaptı. «Umbrella» şarkısıyla kariyerinin doruğuna ulaşan sanatçının single’larının neredeyse tamamı top 10 listelere yükseldi. Ortalığı altüst eden single’ı Umbrella ile listelere 1 numaradan giriş yapmakla kalmayıp daha önce Whitney Houston’ın “I will Always Love You”şarkısıyla listelerde en uzun süre 1 numarada kalan kadın şarkıcı rekorunu egale etti.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Maria Sharapova

12 Eylül 2007′de Rihanna Canada ve Amerika turnesine çıktı oradan Avrupaya geçti. Albüm tanıtımını yaptığı bu albümün adına “Good Girl Gone Bad”denildi. 17 Haziran 2008′de 6 Aralık 2007′de Manchester Arenasında sergilediği konser DVD olarak piyasaya sürüldü. Dördüncü albümü Rated R 23 Kasım 2009 da çıktı. Albümün en üste çıkan şarkısı “Russian Roulette” 20 Ekim 2009′da çıktı. İlk performansını X Factor’da 29 Kasım 2009′da sergiledi. İkinçi şarkısı “Hard” 2 Kasım 2009 da çıktı.

Anektodları

  • Sanatçının 7 stüdyo albümü bulunuyor.
  • En zengin 20 yaş altı ünlüler arasında dördüncü sırada yer alıyor.
  • Rihanna, 2010 Nisanda 5 kıtayı kapsayan “Dünyadaki Son Kız” isimli en büyük turnesine çıktı.
  • 19 Kasım 2012 tarihinde Unapologetic adlı albümü çıktı.
  • Rihanna, 2006 senesinde ölümcül hastalıklarla uğraşan çocuklar için “Believe Foundation” adını verdiği vakfı kurdu.
  • Barbados’lu olduğu için Eylül 2007 yılında “Barbados Turizmi”nin resmi yüzü oldu. Barbados’ta, Rihanna’nın doğum gününden bir gün sonrası “Rihanna Günü” olarak kutlanmaktadır[ve o gün Barbados’un resmi tatil günüdür.
  • 2007 yılında Hollywoodun başarılı aktörlerinden Josh Hartnett ile birlikte oldu. Daha sonra birlikte olduğu Chris Brown’ dan gördüğü şiddetten sonra 2009 yılında ayrıldı. Ardından Los Angeles Dodgers Hokeycisi Matt Kemp ile birlikte oldu.
  • 2008 yılında Birleşmiş Milletler Çocuk Fonunda Gucci ile 4 yıllık bir anlaşma yaptı ve kampanyanın reklam yüzü oldu.
  • Aralık 2008 yılında Gucci reklamında oynadı. 8 Nisan 2009 tarihinde Jay-Z‘nin firmasından bir parfüm çıkartacağını açıkladı ve “Reb’l Fleur” adını verdiği parfümünü 2011’de piyasaya sürdü.
  • Rihanna, 2012 yılında oyunu ile aynı adı taşıyan Battleship adlı filmde de rol aldı.
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Asuman Krause

Albümleri

  • 2005 – Music of the Sun
  • 2006 – A Girl Like Me
  • 2007 – Good Girl Gone Bad
  • 2009 – Rated R 23
  • 2010 – Loud
  • 2011 – Talk That Talk
  • 2012 – Unapologetic

Filmografisi

  • 2005 – Las Vegas
  • 2006 – Bring It On: All or Nothing
  • 2006 – My Super Sweet 16
  • 2006 – Punk’d
  • 2008 – Good Girl Gone Bad Live
  • 2009 – 2012 – Saturday Night Live
  • 2011 – Extreme Makeover: Home Edition
  • 2011 – The X Factor
  • 2012 – Katy Perry: Part of Me
  • 2012 – Battleship

Videoları

Memleketi Barbados’ta halkın arasına karışıp doyasıya dans etti

Rihanna – Bitch Better Have My Money (Explicit)

Rihanna – Bitch Better Have My Money (In Studio Behind The Scenes) (Explicit)

Rihanna – American Oxygen

Bitch Better Have My Money (Live At The 2015 iHeartRadio Music Awards) (Explicit)

Rihanna – What Now (Official)

Rihanna – What Now (Behind The Scenes)

Rihanna – Pour It Up (Explicit)

Rihanna – Sell Me Candy (Control Room)

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı