Biyografi

Selena Gomez

Selena-Gomez-8

Selena Gomez

Tam adı: Selena Marie Gomez
Doğum tarihi: 22 Temmuz 1992
Doğum yeri: Grand Prairie, Teksas, ABD
Boyu: 1,65
Meslekleği: Oyuncu, tasarımcı, şarkıcı
Etkin yılları: 2002-günümüz
Resmi web sitesi: selenagomez.com
Sosyal Medyada

facebook twitter instagram youtube

Başlıklar

Hakkında

Selena Marie Gomez 22 Temmuz 1992’de Teksas’da doğan Amerikalı oyuncu ve şarkıcıdır. Gomez ailesinin tek çocuğudur.
Selena’nın annesi Dallas’taki yerel tiyatrolarda sahne almıştır. Çocukluğunda hep annesinin provalarını seyreden Selena’nın da oyunculuk yeteneği annesinden ileri gelmektedir. Selena Gomez Dallas’taki bir ajans tarafından keşfedilir. İlk rolü 7 yaşındayken Barney & Friends’te Gianna adlı karakterdir. En iyi bilinen rolü Emmy ödüllü Waverly Büyücüleri adlı Disney Channel dizisindeki Alex Russo karakteridir.Selena’nın rol aldığı sinema filmleri sırasıyla

Spy Kids 3-D: Game Over (2003), Walker, Texas Ranger: Trial by Fire (seslendirme 2005), Horton Hears a Who!(2008).2004 yılında Disney Channel tarafından keşfedildi ve yükselişi başladı. 2007 yılında başrolünde oynadığı Sihirbaz Kardeşler (Wizards of Waverly Place) dizisiyle tüm dünyada tanındı. 2008’de ise solisti olduğu Selena Gomez & the Scene grubunu kurarak müzik kariyerine başladı.

Selena ayrıca TV filmlerinde de rol alır:Stevie Sanchez (2005), The Suite Life Zack and Cody, Arwin!, Brain Zapped (2006), Wizards of Waverly Place, Hannah Montana (2007). Selena Ekim 2007’den itibaren Disney Channel için Wizards of Waverly Place’te Alex Russo karakterini canlandırmaktadır.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Yağmur: Kıyamet Çiçeği Filmi (2014)

Selana’nın kariyeri müzik dünyasına doğru genişlemiştir; Gomez, Selena Gomez & the Scene adlı pop grubunun kurucusu ve solistidir.2008 yılında Selena Gomez, UNICEF İyi Niyet Elçisi olarak atandı.

Türkiye’de gösterime giren son filmi Bahar Tatili (Spring Breakers) oldu. Ayrıca hazırlıklarını tamamladığı solo albümünün ilk single’ı Come & Get It, Nisan 2013’te yayınlandı. Stars Dance adını taşıyan albümün 2013 yazında piyasaya çıktı.

Selena Gomez, ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’le 2 yıl süren beraberliği, 2013 yılının Ocak ayında sona erdi.

Filmografisi 

  • 2002–2003 – Barney & Friends (Dizi)
  • 2003 – Spy Kids 3-D: Game Over
  • 2005 – Walker, Texas Ranger: Trial by Fire
  • 2006 – Brain Zapped
  • 2006 – Zack ve Cody’nin Lüks Yaşamı (Dizi)
  • 2007–2008 – Hannah Montana (Dizi)
  • 2007–2012 – Waverly Büyücüleri (Dizi)
  • 2008 – Another Cinderella Story
  • 2008 – Horton Hears a Who!
  • 2009 – Prenses Koruma Programı
  • 2009 – Zack ve Cody Güvertede (Dizi)
  • 2009 – Sonny’nin Yıldızı (Dizi)
  • 2009 – Waverly Büyücüleri: Film
  • 2009 – Arthur and the Vengeance of Maltazard
  • 2010 – Ramona and Beezus
  • 2011 – Monte Carlo
  • 2011 – Thirteen Reasons Why
  • 2011 – The Muppets
  • 2012 – Hotel Transylvania
  • 2012 – Thirteen Reasons Why
  • 2012 – Hot Mess
  • 2013 – Spring Breakers
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  46'dan İlk Fragman!

Albümleri 

  • 2009 – Kiss and Tell
  • 2010 – A Year Without Rain
  • 2011 – When The Sun Goes Down
  • 2013 – Stars Dance

Videoları

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı