Biyografi

Yalçın Menteş

Yalcin-Mentes-6

Yalçın Menteş

Doğum tarihi: 1 Nisan 1960
Doğum yeri: İzmir-Tire/Türkiye
Mesleği: Oyuncu
Etkin Yılları: 1999-Günümüz ( aslen 1977’de Tiyatro ile başladı)
Başlıklar

Hakkında

Yalçın Menteş, 1 Nisan 1960’ta İzmir Tire ‘de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimi İzmir’de tamamladı. İzmir’de liseyi bitirdikten sonra, tiyatroya, 1977 yılında Turgut Özakman’ın “Darılmaca Yok” adlı oyunuyla başladı. Halen tiyatro ile uğraşmaktadır. 1999 Yılında Star Tv’ de yayınlanan “Çarli” ve başrollerini Mehmet Ali Erbil ile paylaştığı “Tatlı Kaçıklar” adlı diziyle televizyon ekranlarında parlamıştır.

Yalçın Menteş Production Reklam Ajansı’nı kurdu. Bir ara İzmir’deki halasının yanında muhasebecilik yaptı. 1983’de İzmir’de 45 kişilik kadrosuyla bir cep tiyatrosu kurdu. 1987’de tiyatro çalışmalarını daha rahat olarak sürdürmek için İstanbul’a yerleşti. TRT’deki bazı programlara küçük güldürü bölümleri hazırlayan Yalçın Menteş, ATV’de yayınlanan Tatlı Kaçıklar dizisindeki Rafet rolüyle milyonların sevgilisi haline geldi.1995’te “Dikkat Yalçın Menteş” adlı tek kişilik oyununu sahneledi. Türk Büyükleri Ansiklopedisi’nden etkilenen Yalçın Menteş, “100 Ünlü Yüz” adlı oyunuyla Türkiye gündemindeki kişileri sahneye taşıdı.

Yalçın Menteş, ‘Charlie’ isimli bir maymunla stand up gösterileri de yaptı. Son olarak ‘Akasya Durağı’ adlı komedi dizisinde oynadı

Yalçın Menteş, 1981 yılında Birhan Hanım ile İzmir’de evlendi, 2006 yılında alkol yüzünden boşanıp tedavi gördükten sonra 2009 yılında tekrar evlendiler. 1991 doğumlu Atilla adında oğlu vardır.

Alkol yüzünden 3 evini satan ve kendi deyimiyle dibe vuran Ünlü tiyatrocu Yalçın Menteş, 2006 yılında eşi Birhan Hanım ile boşandı, alkolizm tedavisi görerek, 25 Ekim 2006’da alkolü bıraktığını açıkladı. 3 yıl ayrılıktan sonra eski eşiyle tekrar bir araya gelerek yeniden evlendi. Yalçın Menteş, “Yolluk” adlı oyunuyla alkolizmle savaşa destek oldu.

Bu bilgimiz de dikkatinizi çekebilir:  Avengers (Yenilmezler): Ultron Çağı'nda ki komik çekim hataları

30 yıldır diabet hastası olan Yalçın Menteş, diyabet, kalp ve damar hastalıkları sebebiyle bir süre önce kaldırıldığı Şişli’deki Memorial Hastanesi’nde tedavi görmekte iken 12 Nisan 2013 tarihinde damar tıkanıklığı yüzünden sağ bacağının dizinin üzerinden kesildi.

Tiyatro Oyunları

  • 1977 – Darılmaca Yok
  • 1995 – Dikkat Yalçın Menteş
  • 1998 – 100 Ünlü Yüz
  • 1999 – Konuşan Törki
  • 2001 – Bir Millet Eğleniyor
  • 2008 – Yolluk
  • 2008 – 2009 – Eros Pansiyon
  • 2009 – Yiyoz, İçiyoz, Ödeyemiyoz

Filmografisi

  • 1996 – Tatlı Kaçıklar
  • 1999 – Çarli
  • 2004 – Cennet Mahallesi
  • 2005 – Yalancı Romantik (Yarim)
  • 2005 – Sevda Tepesi
  • 2005 – İnadım İnat
  • 2011 – Akasya Durağı

Videoları

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

bir yorum bırak

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı