Biyografi

Yavuz Bingöl

Yavuz-Bingol-Foto-Galeri-2

Yavuz Bingöl

Doğum tarihi: 7 Ekim 1964
Doğum yeri: İstanbul,Türkiye
Ebeveynleri: Yılmaz Bingöl,Şahsenem Bacı
Kardeşleri: Oğuz Bingöl,  Efsun Bingöl
Çocukları: Türkü Sinem Bingöl (1991 doğumlu)
Eşi: Öykü Gürman (06.08.2015 evlendi-Nisan 2016 Boşandı)
Mesleği: Türkücü,Oyuncu
Tarzı: THM (Türk Halk Müziği)
Etkin yılları: 1988-günümüz
Çalıştığı Plak Şirketleri:
Ada Müzik (1995-1997)
-Prestij Müzik (1998-1999)
-Sony Music (2000-2002)
-Seyhan Müzik (2004-günümüz)
Resmi web sitesi: yavuzbingol.com.tr
Sosyal Medyada

Yavuz Bingöl youtubeYavuz Bingöl facebook

Hakkında

Yavuz Bingöl, özellikle siyasi ve toplumsal içerikli liriklere sahip protest müzik alanında,eserler vermiş şarkıcıdır.Ayrıca sinema,dizi ve tiyatro oyunculuğu da yapmıştır.

Yavuz Bingöl,7 Ekim 1964’tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir.Babası Kars-Sarıkamışlı Edebiyat öğretmenidir.Annesi ise yine aynı yörenin, halk ozanı müzisyeni Şahsenem Bacı’dır.Ailesinden devam edecek olursak,Oğuz Bingöl ve Efsun adında iki kardeşi bulunmaktadır.

Bingöl’ün babasının öğretmen olması sebebiyle, öğrenimini birçok ilde sürdürdü.Öğrenimini 1970′ yılında Kars -Digor’da başlamış.Daha sonra da 1972 yılında Konya Karapınar Kayalı İlkokulu’nda öğrenimine devam etmiş.İstanbul Halkalı’da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu’na yazıldı. 1975’te yılında burayı da bitirerek, Mehmet Akif Ortaokulu’nda eğitimine devam etti. Ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak ardından Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girdi. 14-15 yaşlarındayken anne babası boşandı.

1979 yılının sonunda, konservatuardan ayrılan Yavuz Bingöl, bir süre müziğe ara verdi. İzmir’in Gültepe semtindeki evine döndü. Evin geçimine katkıda bulunmak için; balık tutup ve denizden midye çıkarıp satmak, su satmak, sigara satmak, inşaatta çalışmak, fırında çalışmak gibi çeşitli işlerde çalıştı.1983 yılında İzmir’de yaşadığı dönemlerde yeniden müziğe başladı. 1984 yılında askere gitti. 18 ay boyunca Erzurum ve Kars orduevlerinde müzikle ilgili çalışarak kendisini geliştirme fırsatı buldu. 1986’yılında  askerden döndü. Yavuz Büngöl Askerden döndükten hemn sonra aynı yıl içinde (1986) evlendi.Bu evliliğinden, “Türkü Sinem”adında bir kızı dünyaya geldi.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Apple Campus 2'nin Yeni Tanıtım Videosu Yayınlandı!

1987-1989 yılları arasında İzmir Fuarı’na gelen Huri Sapan, Hakkı Bulut,Belkıs Akkale, Hülya Süer, Bergen, İbrahim Tatlıses, Zekeriya Ünlü veMüslüm Eren gibi birçok sanatçıya bağlamasıyla eşlik etti. Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi’yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı.

95 yılında Grup Umuda Ezgi’den ayrılarak kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başladı ve “Sen Türkülerini Söyle” adlı ilk albümünü hazırladı. Albüm büyük ilgi gördü. “Baharım Sensin”, “Gülen Az”, “Sitemdir”, “Unutulur Herşey” isimli albümleri bulunan Yavuz Bingöl 1998 yılında “Cumhuriyet”, 1999 yılında da “Salkım Hanım’ın Taneleri” adlı filmlerde aldığı rollerle sinemaya da adımını attı. 2008 yılında Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Üç Maymun adlı filminde başrol oynadı.

Yavuz Bingöl, 2013 yılında “Karagül” dizisinde Ece Uslu, Mesut Akusta veHilal Altınbilek ile başrolleri paylaştı.İzmir’de Narlıdere’de Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bulunduğu sokağa Yavuz Bingöl Sanat Sokağı adı verilmiştir.Yavuz Bingöl, Ayvalık’a bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı mevkiindeki yazlığında yaşamaktadır.23 Ocak 2015 tarihinde vizyona giren “Aşk Sana Benzer” adlı sinema filmindeYavuz Bingöl, Burak Özçivit, Fahriye Evcen, Selim Bayraktar ile birlikte rol aldı.

06 Ağustos 2015 yılında, Öykü Gürman ile evlendi.

Albümleri 

  • 1992 – Gülü Verin
  • 1995 – Sen Türkülerini Söyle (-Ada Müzik)
  • 1997 – Baharım Sensin (-Ada Müzik)
  • 1998 – Güle Naz-Gülen Az (Prestij Müzik)
  • 1999 – Sitemdir (Prestij Müzik)
  • 2000 – Üşüdüm Biraz (Sony Müzik)
  • 2000 – Umuda Ezgi’ler (Ada Müzik) (Nihat Aydın ile birlikte)
  • 2002 – Belki Yine Gelirsin (Sony Columbia Müzik)
  • 2004 – Unutulur Her Şey (Seyhan Müzik)
  • 2005 – Biz (Seyhan Müzik)
  • 2005 – The Best Of Yavuz Bingöl 2006 – Çekerim Turnam Sineye (Seyhan Müzik)
  • 2007 – Örgütlemişler Baharı 2007 – Yare (Seyhan Müzik)
  • 2010 – Kül (Seyhan Müzik)
  • 2012 – Ateş (Seyhan Müzik)
Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Bu Hafta Vizyona Giren Filmler (08 Ekim 2015)

Oynadığı Tiyatro Oyunları

  • 2011 – Keşanlı Ali Destanı – Sadri Alışık Tiyatrosu – Yönetmen: Ahmet Mümtaz Taylan
  • 2009 – 72. Koğuş – Sadri Alışık Tiyatrosu, Yönetmen: Kemal Başar

Filmografisi

  • 2015 – Aşk Sana Benzer (Deniz)(sinema filmi)
  • 2013 – Sev Beni (Süleyman)(sinema filmi)
  • 2013 – Karagül
  • 2012 – Çanakkale Çocukları
  • 2012 – Bulutların Ötesi
  • 2012 – Mevsim Çiçek Açtı
  • 2011 – İstanbul
  • 2011 – Yangın Var
  • 2011 – 72. Koğuş
  • 2011 – Kurtuluş Son Durak
  • 2010 – Ateşe Yürümek
  • 2009 – Gecenin Kanatları
  • 2008 – Üç Maymun
  • 2007 – Beyaz Melek
  • 2007 – Eşref Saati
  • 2006 – Eve Dönüş
  • 2005 – O Şimdi Mahkum
  • 2005 – Yanık Koza
  • 2004 – Ah Be İstanbul
  • 2002 – Zerda
  • 2002 – Bayanlar Baylar
  • 2002 – O Şimdi Asker
  • 1999 – Salkım Hanımın Taneleri
  • 1998 – Cumhuriyet

Videoları

Yavuz Bingöl & Öykü Gürman – Bir Gönüle Aşk Girince 

“Kuzeyin Oğlu” Yavuz Bingöl “Sarı Gelin” Video

Yavuz Bingöl – Yemin

Yavuz Bingöl – Tanrıdan Diledim Video

Yavuz Bingöl – Yar Demedin Video

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

Bu bilgimizde dikkatinizi çekebilir:  Lorde
yeni-yil-agaci-ucuzyeni-yil-agaci-ucuz
MaksatReklam

Yılbaşı Yaklaşıyor!Sizin İçin Küçük Bütçeyle,Büyük Şeyler Alacağınız,Sanal Dükkan Keşfettik!

Yılbaşı Süsleri,Yılbaşı Hediyeleri ve Parti Malzemeleri Kadın hediyelik ürünleri çok ucuza gidiyor!

1 Yorum Var Sende Yorum Yap

1 Yorum

  1. Magazine

    Magazine

    15 Nisan 2016 tarihinde 16:56

    Ünlünün biyografi sayfası güncellenmiştir.(Gün.Nedeni ; Medeni hali: Öykü Gürman ile Boşandılar)

Cevap Bırak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKSATREKLAM

yukarı