Biyografi

Açalya Samyeli Danoğlu

Acelya Samyeli Danaoglu 2017 Fotograflari 1 - Açalya Samyeli Danoğlu
Tam adı: Açalya Samyeli Danoğlu
Doğum tarihi: 5 Kasım 1991
Doğum yeri: Münchberg/Almanya
Boyu: 1,85 m
Ailesi: Erman Ademoğlu (eşi : 23 Aralık 2016)
Mesleği: Manken ,Oyuncu
Aktif Yılları: 2012 yılından beri
imdb logo - Açalya Samyeli Danoğlu
Sosyal Medyada

Instagram hesabi - Açalya Samyeli Danoğlu
Başlıklar

Hakkında

Açalya Samyeli Danoğlu ‘nu Türkiye en çok İşler Güçler adlı dizide tanıdı. İşler Güçler dizisinde ; Ahmet Kural‘ın “Zeynep” adında güzel menejeridir. Tabi akabinde Muhteşem Yüzyıl adlı dizide de konuk oyuncu olarak oynamıştır.Daha öncesinde ise 2012 yılının Miss Turkey güzellik yarışmasının birincisi olmuştur.

Açalya Samyeli Danoğlu, 5 Kasım 1991 tarihinde Almanya’nın Münchberg şehrinde dünyaya gelmiştir. 13 yaşındayken 2004 yılında Türkiye’ye dönüş yapmışlar. Babası aslen Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden olmakla birlikte aile Tekirdağ’da yaşamaktadır. Biri kız, diğer ikisi erkek üç kardeşi vardır. Eğitimini İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık öğrencisi olarak devam etmektedir.

2012 yılında katıldığı “Miss Turkey” yarışmasında birincisi olmuştur. Türkiye’yi Miss World 2012’de Çin’in Inner Mongolia şehrinde temsil etti. Ancak dereceye giremedi. Orkid reklam filmlerinde oynadı. Aynı zamanda Part-time mütercim tercümanlık yapmakta.

2013 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini Selçuk Aydemir’in yaptığı “Düğün Dernek” adlı komedi filminde; Ahmet Kural, Murat Cemcir, Rasim Öztekin  ile beraber filmde rol aldı.

Açalya Samyeli Danoğlu, 2014 yılında yapılacak olan Survivor yarışmasına Acun Ilıcalı’dan teklif aldı ancak kabul etmemiştir. Açalya Samyeli Danoğlu, 23 Aralık 2016 tarihinde işadamı Erman Ademoğlu ile Paris’te evlendi

Filmografisi

  • 2015 – Düğün Dernek 2: Sünnet (Leyla) (Sinema Filmi)
  • 2014 – Şimdi Onlar Düşünsün (Senem) (TV Dizisi)
  • 2013 – Düğün Dernek (Resepsiyon görevlisi 2 (Leyla)) (Sinema Filmi)
  • 2012 – İşler Güçler (Konuk Oyuncu)(TV Dizisi) -Zeynep
  • 2012 – Muhteşem Yüzyıl 3. Sezon (Konuk Oyuncu)(TV Dizisi)
  • 2012 – Kanıt 3. Sezon (Konuk Oyuncu)(TV Dizisi)

Videoları

Ömür Varol’la Açalya Samyeli Danoğlu yanyana gelince

Beyaz Show – Açalya Samyeli ailesinin ilginç isimleri!

Eser’in Açalya Samyeli Danoğlu ile Anısı | 3 Adam | Sezon 3 Bölüm 5 | 9 Aralık 2015

Miss Turkey World 2012 – Acalya Samyeli Danoglu // Swimsuit

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

misafir-yazar-olmisafir-yazar-ol
MaksatReklam

MaksatBilgi'de Bilgi Yazarı Olarak İnternetten Kolayca Para Kazanmanın Nedenleri
Oturduğun yerden ,bilgi içeriği yaz hem popüler ol hem de bu işten para kazan!
HEMEN BAŞLA!

Yorumlar
yukarı