Yaşam

Havaalanlarında İşinize Yarayacak Bilgiler Nelerdir ? , Ucuz Bilet Almak İçin İpuçları Nelerdir ?

instagram takipçi hilesi

2017 yılının yaz tatil planını 2016’da yapan Avrupalılar gibi bizde de “erken rezervasyon”un avantajlarını kullanmaya başlayanların sayısı gün geçtikçe artmakta. En hesaplı uçak biletinin ne zaman alınacağını bilip, ona göre seyahat planı yapanlar da ..

ucuz-bilet-havaalanlari

Ancak bu insanların sayıları oldukça az ve işin püf noktasını başkalarıyla paylaşmadıkları için de artmıyor sayıları. Seyahat sitesi momondo’nun “Yıllık Uçuş Araştırması” denk geldi ve göz attım.  Dünya genelinde en çok tercih edilen 100 rota üzerinde 13.2 milyar uçuşun verilerinden çıkan sonuçlar hepimize rehber olabilir diye düşündüğümden bu yazıyı aktarıyorum sizlere.

1-) Gitmek istediğiniz yere en hesaplı uçak bileti almak için uçuştan 56 gün önce bileti alırsanız %28 oranında karlı çıkarsınız.
havaalanlari-ucuz-bilet
2-) En pahalı uçak biletleri, uçuş günü alınan biletlerdir.
en-ucu-bilet
3-) Uçak biletlerinin en ucuz olduğu gün Salı, en pahalı olduğu gün ise Cumartesi günüdür. Aynı noktaya Cumartesi yerine Salı günü uçanlar %11 daha karlı..
havaalanlari-ucuz-bilet-taktikleri
4-) Saat 15.00’e kadarki uçuş biletleri, 18.00’den sonraki uçak biletlerine göre %5 daha pahalı.

hizli-ve-ucuz-bilet

Şimdi gelelim bilet alımından uçağa binişe kadarki geçen süreci kısaca özetleyelim.

  • Firmaların internet sitesi üzerinden veya yetkili acentelerden biletlerinizi alabilirsiniz. Üstteki yazıda belirtiğim gibi ne kadar erken alırsanız o kadar uygun olur.
  • Havaalanlarına isterseniz firmaların varsa kendi servisleriyle yada belediyenin belirli noktalardaki servisleriyle gidebilirsiniz.
  • Havaalanına ilk girişte polis kontrol noktasından geçeceksiniz. Burada kemerinize kadar üzerinizdeki tüm metal eşyaları çıkartmanız gerekmektedir. Laptopunuz var ise çantasından çıkarız onu da kutuya koyup X-RAY cihazına koymalısınız. İçeri girdikten sonra cihazdan öncelikle laptopu almakta fayda var çünkü arkaya yığılan eşyalar / bavullar laptopun düşmesine sebep olabilir.
  • Daha sonra biletinizi hangi firmadan aldıysanız o firmanın gişesine gidip check-in işlemini yapabilirsiniz. Eğer önceden internet üzerinden yaptıysanız kimliğinizi ibraz ederek biletinizi alabilirsiniz. O sırada eğer bagaja verecek çantalarınız varsa teslim ediyorsunuz ve fişini alıyorsunuz. Firmaların bagaj kilo limitleri değişkenlik gösterebilir. Eğer kiloyu aşarsanız fazla ücret ödemek zorunda kalırsınız. Uçağa yanınıza ufak el çantanız (8 Kg.) varsa alabilirsiniz.
  • Yurtiçi uçuşlarda check-in işlemi en az 1 saat önce, yurtdışında ise en az 2 saat önce havaalanına gelerek check-in işleminizi yapmalısınız. Bu işlemi ne kadar erken yaptırırsanız o kadar o kadar iyi yerde oturma imkanına sahip olabilirsiniz.
  • Check-in işleminden sonra size bir biniş kartı verecekler. Bu kart ile size söylenen / bilette yazan kapıya gitmelisiniz. 2. Arama ise bu noktada yapılıyor. Yine aynı şekilde bütün metal eşyaları çıkarmalısınız. Bu noktada içeriye sıvı içecek kesinlikle sokulmuyor bilginize.
  • Sonrasında sizi ya otobüs ile alıp uçağın yanına götüreceklerdir yada körükten geçiş uçağa bindireceklerdir.

Şimdi yolculuğumuz başlıyor. İlk kalkarken ve inişe geçerken kemerlerinizi bağlı bulundurmalısınız. Telefonları kalkış ve iniş anında kapalı, normal seyahat esnasında uçak modunda tutabilirsiniz.  Uçak indikten son havaalanına girişten sonra ortada dönen bantlara bagaja vermiş olduğunuz bavullar gelecektir. Bantların üstündeki ekranlarda uçağınızı takip edip bavulunuzu alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu