Biyografi

Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade Yeni Fotograflari 13 648x685 - Nesrin Cavadzade

Nesrin Cavadzade

Tam adı: Nesrin Cavadzade
Doğum tarihi: 30 Temmuz 1982 
Doğum yeri: Bakü / Azerbaycan
Boyu: 1,68
Ailesi: Feride Cavadzade
Mesleği: Oyuncu
Aktif Yılları: 2007’den bu yana
Resmi web sitesi: nesrincavadzade.com.tr
imdb logo - Nesrin Cavadzade
Sosyal Medyada

Instagram hesabi - Nesrin Cavadzade
Başlıklar

Hakkında

2017 özellikle dizi sektörü bakımından çok rekabetli bir hal almaya başladı. Aralarında öyle güçlü rakipler var ki reytinglerin kurbanı olan diziler bile kaliteli yapımlardan olacağı aşikar. Ancak tepeye oynayanlardan örnekse , Bizim Hikaye adlı dizi. Bu dizi diğerlerinden farklı olarak bir garibanlığı ve çaresizlikleri (daha önce sıkça işlenen ve şimdilerde pek yapılmayan) hikaye alıyor. Bu dizide öne çıkan oyunculuklar ise gelecek yapımlarda iş almak için iyi bir referans gibi. Bizim Hikaye adlı dizide özellikle kadın oyuncu olarak Tülay karakterini canlandıran,Nesrin Cavadzade’nin biyografi sayfasındasınız.

Nesrin Cavadzade, 30 Temmuz 1982 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de dünyaya gelmiştir.  Memleketi olan Azerbaycan’dan annesiyle birlikte, daha 11 yaşındayken ayrılmışlar ve İstanbul’a yerleşmişlerdir. Ülke değiştirmesinin yanı sıra Türkçe bilmemesi yüzünden, Bakü’de bitirdiği ilkokul dördüncü sınıfı Cent Kolejinde tekrar ederek eğitimine devam etmiştir.

Türkçe’yi kısa sürede öğrenmiş ve anadili kadar iyi konuşmaya başlamıştır. Ortaokulu Şişli’deki Özel Bilgi Lisesinden mezun olarak bitirmiştir. Burada okurken aynı zamanda okulun Tiyatro Koluna da katılmıştır. Hata aynı yıl aynı tiyatro kolunun, sahneleyeceği “Türkmen Düğünü” adlı oyunda rol almaya hak kazanmış. Bu tiyatro oyunu  Şişli’deki Tiyatro Kare’de sahnelenmiş

Liseyi Şişli Terakki Lisesinde devam etti. Yine özel okulda olduğu gibi sevdiği Tiyatro Koluna yazıldı. Daha sonrasında ise Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde okuyarak ve mezun olarak eğitimini tamamladı. Eğitimi süresince , fakültede okurken beş kısa film çekti. Çektiği filmleri aralarında Berlin Film Festivalinin de bulunduğu çeşitli yurtiçi ve yurtdışı festivallerde gösterildi, ödüller aldı.

Akademik eğitimi bitince Tiyatro ve oyunculuk anlamında eğitimlerine devam etti. Şahika Tekand Studio Oyuncularında 2 yıl oyunculuk eğitimi aldı. Türkçe’nin dışında, Rusça, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Daha sonrasında,  “Yersiz Yurtsuz” adlı TV dizisinde başrol oynadı. Bu dizinin ardından , dizinin yönetmeni olan  Cemal Şan , dizinin hemen ardından Nesrin Cevadzade’ye “Dilber’in Sekiz Günü” adlı filminde oynamasını teklif etti. Cevadzade, bu filmdeki performansıyla Erzurum, Bursave Ankara Film Festivalleri’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü. Oyunculuğa ısınan Nesrin , yine Cemal Şan filmi olan “Acı” ile de yeniden Erzurum Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü aldı.

Filmler ile hız kesmeyen oyunculuğuna yine daha önce yaptığı ama ara verdiği dizilere geri döndü . ATV ekranlarında yayınlanan “Samanyolu” adlı dizide rol aldı. Ardından ATV ekranlarında yayınlanan “Al Yazmalım” dizinde rol aldı. Yine aynı yıl ,  “Güzel Günler Göreceğiz” ve  “Yangın Var” filmlerinde başrol olarak yer aldı.  Öyle ki performansıyla, “Güzel Günler Göreceğiz” filmiyle Antalya Film Festivalinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu“, Ankara Film Festivalinde ve Magazin Gazetecileri Derneği Ödüllerinde “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini almaya hak kazandı. Ankara Film Festivalinde ve Sadri Alışık Ödüllerinde, “Yangın Var” filmindeki oyunculuğuyla, “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerine layık görüldü.

2011 yılında “Al Yazmalım” adlı dizide Seçkin Özdemir, Özge Özpirinçci, Barış Falay, Saygın Soysal, Ahmet Saraçoğlu, Gözde Kansu, Zeynep Arolat, Macit Koper ile birlikte çalıştı .

2014 yılında “Küçük Ağa” adlı dizide Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Zeki Alasya, Emir Berke Zincidi, Ruhsar Öcal, Remzi Evren, Kayhan Yıldızoğlu ile birlikte rol aldı. Bir yıl aradan sonra 2015 yılında (18 Mart 2015)  vizyona giren , “Son Mektup” adlı sinema filminde Tansel Öngel ile başrol oynadı.

2016 yılında Show TV’de yayınlanan televizyon dizisi Kış Güneşi‘nde Efruz karakterini canlandırdı. Bu dizide Şükrü Özyıldız ve Aslı Enver  ile birlikte rol aldı.

2017 yılında  ise Star TV’de yayınlanan , “Bizim Hikaye” adlı dizide , Hazal Kaya ile beraber baş rol oynamakta .

Aldığı Ödüller

  • 2014 – 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En iyi kadın oyuncu ödülünü”nü “Kuzu” filmindeki rolü ile aldı.
  • 2011 – 48.Antalya Film Şenliği – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Güzel Günler Göreceğiz)
  • 2012 – 17.Sadri Alışık Ödülleri – En İyi Kadın Oyuncu (Komedi) (Yangın Var)
  • 2012 – 23.Ankara Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu (Yangın Var)
  • 2009 – 20.Ankara Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu (Dilber’in Sekiz Günü)
  • 2008 – 3.Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali – En İyi Kadın Oyuncu (Dilber’in Sekiz Günü)

Filmografisi

  • 2017- Bizim Hikaye (Tülay) (Dizi) – Star TV
  • 2016 – Kış Güneşi (Efruz) (Dizi)
  • 2015 – Çanakkale Yüzyıllık Mühür (Ayşe Kız) (Dizi)
  • 2015 – Son Mektup (Sinema Filmi)
  • 2014 – Kuzu (Medine ) (Sinema Filmi)
  • 2014 – Annemin Şarkısı (Zeynep)(Sinema Filmi)
  • 2014 – Küçük Ağa
  • 2013 – Görüş Günü Kadınları
  • 2012 – Ağır Roman Yeni Dünya
  • 2012 – Derin Nefes Al (Kısa Film)
  • 2011 – Yangın Var
  • 2011 – Güzel Günler Göreceğiz
  • 2011 – Al Yazmalım
  • 2010 – Samanyolu
  • 2010 – Acı
  • 2009 – Gitmek: Benim Marlon ve Brandom
  • 2008 – Dilber’in Sekiz Günü
  • 2007 – Pazar – Bir Ticaret Masalı
  • 2007 – Yersiz Yurtsuz

Videoları

Nesrin Cavadzade’den Direk Dansı

Kara Leyla’nın Olay Yaratan Oryantali

!f 2017 Kapanış & Ödül Töreni

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

Yorumlar için tıkla

Yorumunuzu Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yukarı