Biyografi

Vatan Şaşmaz

Vatan Şaşmaz

Tam adı: Vatansever Şaşmaz
Doğum tarihi: 8 Ocak 1974
Ölüm tarihi:  27 Ağustos 2017
Doğum yeri: 
İstanbul / Türkiye
Boyu: 
1,85 m
Evlilikleri: 

  • Nurşen Kocayaş (2011-2014),
  • Yasemin Adalı (2015’de evlendi)

Mesleği: Oyuncu, sunucu, yazar
Aktif Yılları:
2002 ‘yılından bu yanaydı
Resmi web sitesi:
vatansasmaz.net
imdb-logo
Sosyal Medyada


Başlıklar
 

Hakkında

Sadece bir ünlü değil bir insanın ölümü sebebiyle adına yazmak, yazana ister istemez üzüyor.  Vatan Şaşmaz televizyon çocuğu ve bu camiada herkes tarafından tanınan biriydi. Türkiye’de yaşayan hemen hemen herkes tanırdı. 27 Ağustos 2017 tarihinde, bir tabancaya kurban gitti. Ruhu şad olsun ve ailesine Allah sabır versin .

Vatan Şaşmaz ,8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Gençlik yıllarında foto modellik ile haşır meşir olan Vatan Şaşmaz, modelliğin yanı sıra oyunculuk ve sunuculuk mesleklerini fazlasıyla yapmıştır.

1993 Yılında Deniz Tüney Mankenlik ve Fotomodellik Ajansı’nda fotomodellik yaptı, kliplerde rol aldı.1998 Yılında Kanal 6’da Erkekler Kulübü adlı bir programı hazırladı ve sundu 75 bölüm süren programın Özel Hat Programı ile MAGAZİN GAZETECİLERİ DERNEĞİ’NDEN “ EN İYİ ERKEK SUNUCU” ödülünü aldı.

İlk işlerinden olan ve tüm Türkiye’yi kendini tanıtan,Melike Öcalan ile birlikte atv’de sabah programları yıllarca sundu. Bu programın adı SABAH KEYFİ’di ve  2000’de ATV’de yayınlanmaya başlamış ve 875 Bölüm sürmüştür.  Daha sonrasında ATV’de yayınlanan ,magazin programı olan Özel Hat isimli programın sunuculuğunu yaptı.

2002 yılında ilk kez oyunculuk anlamında “Çocuklar Duymasın” adlı dizide Engin rolünü canlandırmıştır. Bu rolle ise dizinin de iyi tutmasıyla, kendini iyice tanıtmıştır.

Çeşitli Markaların reklam çalışmalarında marka yüzü olarak yer aldı. Yaptığı diğer çalışmalar ise , Festival, Protokol ve Ödül Gecesi gibi etkinliklerin aranılan sunucusu olmuştur.

Kitapta yazan Şaşmaz, 2002 yılında yayınlanan “Öteki Yüzüm” adlı kitabı ise 10.000 adetten fazla sattı…

Şimdilerde 360 TV Ekranlarında Pazar Akşamları yayınlanan “Bir Fikrin mi Var” adlı programı sunan Şaşmaz’ın Ramazan ayında ise TV EM Ekranlarında VATAN Mutfağı adlı programı yayınlanacak..

27 Haziran 2017’de Vatan Şaşmaz Eski Sevgilisi Filiz Akel Tarafından Otel Odasında Öldürüldü! Filiz Aker, Otel Odasına girdikten sonra , Vatan Şaşmaz’a sırtından 4 kurşunla vurup ardından kafasına sıkarak kendisi de intihar etmiştir.

Filmografisi

  • 2012- İşler Güçler
  • 2012 -Senin ki Kaç Para – Cemil Poyraz
  • 2011 -Hiç Rıza
  • 2010 -İblis: Cadı Kanı
  • 2010 -Gecekondu
  • 2010-2013- Çocuklar Duymasın – Engin
  • 2009- Kanal-İ-zasyon
  • 2009- Zordur Almak Bizden Kızı
  • 2009- Kandıramazsın Beni
  • 2008- Yalancı Romantik – Konuk Oyuncu
  • 2007- Dudaktan Kalbe
  • 2006- Aynı Çatı Altında
  • 2005- Belalı Baldız – Konuk Oyuncu
  • 2005- Çılgın Yuva – Ati
  • 2004- Avrupa Yakası – Konuk Oyuncu
  • 2002-2004- Çocuklar Duymasın – Engin

Videoları

Vatan Şaşmaz Eski Sevgilisi Filiz Akel Tarafından Otel Odasında Öldürüldü!

Vatan Şaşmaz’ın otele ve odaya giriş görüntüleri ortaya çıktı

Vatan Şaşmaz Anısına (Sabah Keyfi – 2001)

Temiz Magazin – Vatan Şaşmaz Evlendi

Fotoğrafları

Kaynaklar

Kaynaklardan toplanarak derlenmiştir.

İlgili Bilgiler

Bumerang - Yazarkafe
Yukarı